Breedtesport

Nepalees toptalent traint mee met Sliedrecht Sport

Volleyballen onder goede omstandigheden is in Nederland heel vanzelfsprekend, maar in Nepal is dat een ander verhaal. De Nepalese Pratibha Mali (16 jaar) krijgt de kans van haar leven door bij een Europese club mee te trainen. Het toptalent uit uit Kathmandu traint drie weken lang mee met dames 2 van Sliedrecht Sport .

Van 27 september tot 14 oktober staat Mali in Sliedrecht op het veld. Een gouden kans voor de passer/loper, want in Nederland krijgt ze de kans om zichzelf nog beter te ontwikkelen en haar volleybalkwaliteiten naar een hoger niveau te tillen. 

“Pratibha is de beste volleybalster van haar land. Ze heeft zeer goede technische bagage, ondanks slechte trainingsomstandigheden” aldus Matt van Wezel, trainer/coach. In Nepal komt Mali uit voor de New Diamonds en het nationale team en is nu al de beste speelster van Nepal.

Wat Mali wil bereiken? “I think this opportunity came to me because of my team members and supporters. Although three-week period is a short time, I will try to learn new techniques and skills in Netherlands, which will ultimately be beneficial for Nepali volleyball.” (Dankzij mijn teamgenoten en supporters heb ik de kans gekregen om in Nederland te spelen. Hoewel het om een korte periode van drie weken gaat, doe ik mijn best om nieuwe technieken en ‘skills’ aan te leren. Daar gaat het Nepalese volleybal uiteindelijk ook van profiteren.)

 

Bron: https://thehimalayantimes.com/...

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×