Nering Bögel VC Weert heeft voor de verrassing van het weekend gezorgd. Op bezoek bij Springendal Set-Up '65 won de ploeg van trainer Fred Hermans met 1-3. Weert is daardoor geen hekkensluiter van de eredivisie meer, die plek is overgedragen aan Peelpush. Ook het Talent Team staat nu onder de Limburgse ploeg.

Springendal Set-Up '65 speelt dit seizoen goed en staat al lang stabiel in de middenmoot. Er werd door het thuispubliek in Ootmarsum dan ook een overwinning verwacht tegen 'laagvlieger' Nering Bögel VC Weert. Maar het liep heel anders, vooral door het ijzersterke verdedigende werk van Weert.

Brahim Abchir, trainer van Springendal Set-Up'65, zag dat zijn ploeg erg slap begon in eigen huis. Bij een 1-4 achterstand nam hij dan ook een vroege time-out. Daarin maakte hij zijn ploeg duidelijk dat ze met meer passie in het veld moesten staan. Dat hielp. De thuisploeg nam de voorsprong over (15-11), maar zag Weert alsnog terugkomen door hard te vechten. De eerste set ging dan ook naar Weert met 22-25.

In de tweede set wisselde Abchir zijn spelverdeelster, Inge Molendijk kwam in het veld voor Kiki von Piekartz. Dat leverde niet het gewenste effect op, want Weert denderde hard over de thuisploeg heen en nam een ruime voorsprong: 2-9. De Limburgse ploeg gaf die ruime marge niet meer uit handen en won met 20-25 ook de tweede set.

Weert verdedigde de hele wedstrijd erg sterk en liep ook in de derde set uit naar 11-16. Maar Springendal Set-Up'65 gaf alles en streed hard om de wedstrijd te verlengen. Met Merle Baasdam en Marleen van Benthem binnen de lijnen ging het lang gelijk op de slotfase en maakte de thuisploeg het uiteindelijk af: 26-24.

De thuisploeg had in de vierde set niet slechter kunnen starten. Door zelf veel fout te serveren, gaven ze Weert de mogelijkheid om weer een ruime voorsprong te pakken. Weert maakte het af en won de set met 20-25 en daarmee ook de wedstrijd in Ootmarsum met 1-3. Een flinke domper voor de thuisploeg en voor Weert een belangrijke en zeer welkome zege.