Oranje Pre Jeugd Jongens

Nermin Cosovic bondscoach Pre-Jeugd Oranje jongens

Nermin Cosovic is de nieuwe bondscoach van de jongens van Pre-Jeugd Oranje. De 45-jarige Cosovic gaat op Papendal aan de slag met een nieuwe lichting jonge talenten.

Nermin Cosovic Landscape

Foto: Nermin Cosovic

Cosovic is een erkend opleider met een grote passie voor volleybal. Sinds zijn komst naar Nederland in 1994 is de geboren Joegoslaaf actief als volleybal- en beachvolleybaltrainer en coach, met name in het noorden van het land.

De leraar lichamelijke opvoeding gaf sinds de jaren negentig onder meer training bij DOK, Sudosa, Flash Veendam, Lycurgus en Stentor, van mini- tot eredivisieniveau. Daarnaast was Cosovic trainer voor het Steunpunt en de Nederlandse Volleybalschool. Ook in het beachvolleybal was de inwoner van Wildervank zeer actief, bijvoorbeeld bij Drenthebeach en beachvolleybalschool Topspin.

In de afgelopen twintig jaar had Cosovic grote talenten onder zijn hoede. Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro kwamen er vier in actie: Alexander Brouwer, Christiaan Varenhorst, Madelein Meppelink en Laura Dijkema.

Cosovic heeft de afgelopen weken samen met Claudio Gewehr en Arnold van Ree jongens geselecteerd voor de nieuwe trainingsgroep van Pre-Jeugd Oranje. In januari 2019 staat het achtlandentoernooi op het programma. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×