Nieuw BTN team: Jasper Bouter en Ruben Penninga

Nieuw BTN team: Jasper Bouter en Ruben Penninga

Beachvolleyballers Jasper Bouter (22 jaar) en Ruben Penninga (21 jaar) blijven dit seizoen definitief een team vormen. Bouter en Penninga speelden in januari bij wijze van proef samen het DELA Beach Open in Den Haag, en dat beviel zo goed dat nu voor een permanente samenwerking is gekozen.

Jasper Bouter vormde in 2018 een team met Christiaan Varenhorst, maar deze samenwerking werd in oktober ontbonden. In de jaren daarvoor speelde hij vooral samen met Tom van Steenis.

De één jaar jongere Ruben Penninga speelde voorheen met Mees Blom en ook een periode met Tom van Steenis.

Jasper Bouter en Ruben Penninga kwamen in januari samen in actie in Den Haag op het DELA Beach Open, het viersterren World Tour toernooi. De jonge beachvolleyballers versloegen in Sportcampus Zuiderpark verrassend de Oostenrijkse vice-wereldkampioenen Clemens Doppler en Alexander Horst. Later in het toernooi werden ook de Amerikanen Kolinske / Evans aan de zegekar gebonden. Uiteindelijk eindigden Bouter en Penninga in Den Haag op een verdienstelijke 9e plaats.

Jasper Bouter licht de nieuwe teamsamenstelling toe:

“Ruben en ik speelden tot dit jaar beide als verdediger. Tijdens het DELA Beach Open in januari nam Ruben de rol van blokkeerder op zich, en dat deed hij verrassend succesvol. Dat was echt een eye opener. Ik heb een goede blokkeerder nodig om mijn verdedigende spel tot recht te laten komen, en die heb ik gevonden in Ruben. We willen dit jaar nationaal en internationaal stappen zetten.”

Het nieuwe duo van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zal dit jaar zoveel mogelijk toernooien spelen in de World Tour en in de DELA Eredivisie Beach. Mogelijk maken de jonge spelers kans op deelname aan het EK Beachvolleybal, dat in augustus in Moskou wordt gespeeld. 

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×