In Heerenveen barst op zaterdag 18 en zondag 19 juni de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach weer los. Sinds het organiseren van de beachvolleybaltour door Sportworx, is Heerenveen niet meer weg te denken als speelstad van de prestigieuze nationale beachvolleybalcompetitie.

Na een mooi eerste weekend in Heerlen verplaatst de Eredivisie Beach zo’n 300 kilometer naar het noorden. In Heerenveen strijden de beste 12 teams per geslacht om de felbegeerde podiumplekken. Het Centre Court is op het Gemeenteplein, voor restaurant ’t Gerecht. De twee bijvelden zijn bij Sportstad Heerenveen, het multifunctionele centrum in Heerenveen voor sport, beweging en gezondheid. Ook in dit tweede weekend van de Nightwatch Eredivisie Beach is weer een mooi deelnemersveld aanwezig.

Herenteams

Bij de mannen doet Matthew Immers een poging tot titelprolongatie. In Heerlen vormde hij samen met Stefan Boermans een gelegenheidskoppel, omdat zijn partner Mart van Werkhoven geblesseerd was. Dit pakte goed uit voor de twee: ze wonnen het toernooi in Heerlen overtuigend. In Heerenveen speelt Immers weer samen met Van Werkhoven. Om daar een gooi te doen naar de titelprolongatie zal onder andere moeten worden afgerekend met de duo’s die zich als tweede en derde geplaatst hebben: Dirk Boehlé/Mees Sengers en Quinten Groeneveld/Sam van der Loo. Tot slot heeft de uit Friesland afkomstige Rik van Solkema samen met Joris Berkhout vorige week een promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Zij zullen ongetwijfeld publieksfavoriet zijn komend weekend.

Damesteams

Bij de dames een grote zussenstrijd: zowel Emi en Mexime van Driel als Emma en Brecht Piersma nemen deel aan het toernooi. Emi van Driel doet voor het eerst mee aan de Nightwatch Eredivisie Beach, zij speelt samen met Pleun Ypma. De twee zijn na een week vakantie helemaal opgeladen voor het toernooi in Heerenveen. In hun gooi naar de titel zullen ze naar verwachting de meeste concurrentie krijgen van Mexime van Driel/Emma Piersma en Wies Bekhuis/Brecht Piersma. Het laatstgenoemde duo werd afgelopen week vierde op het EK Beach U22 in Vlissingen én wist de titel al te grijpen tijdens de eerste stop van deze tour in Heerlen.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×