We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar komend weekend is het dan zover: de allereerste stop van de Nightwatch Eredivisie Beach staat voor de deur. De beste Nederlandse beachvolleybalteams zullen weer wekelijks strijden om de felbegeerde titels. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juni is het openingsweekend in Heerlen.

Vanaf deze week strijden de beste 12 teams per geslacht weer om de prestigieuze podiumplekken. De Nightwatch Eredivisie Beach gaat van start in Heerlen waar in het Pinksterweekend, verspreid over drie dagen, wordt uitgemaakt wie er met de eerste prijzen naar huis gaan. Anders dan in 2019 komen er nu twee centercourts op het Pancratiusplein (Noord en Zuid), naast de Sint-Pancratiuskerk en met diverse horecagelegenheden rondom. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Zowel bij de heren als bij de dames reist er een goed bezet deelnemersveld af naar het verre zuiden. Bovenaan de ranglijst bij de vrouwen staan Mexime van Driel en Emma Piersma. Het duo van Beachvolleybal Team Nederland won vorige week nog het Future-toernooi in Cervia (Italië) door in de finale met overtuigende cijfers te winnen van de Zwitsers Bentele en Lutz. Een knappe prestatie, zeker gezien het duo pas sinds deze winter samen speelt. Een ander duo om in de gaten te houden is Wies Bekhuis/Brecht Piersma. De twee jonge meiden gebruiken het toernooi in Heerlen als voorbereiding op het EK U22, dat volgende week in eigen land wordt georganiseerd. Derde gerankt in seeding punten zijn Nadine Everaert en Desy Poiesz; ook zij zullen zich in hun voorbereiding op het EK U22 van hun beste kant willen laten zien.

Bij de heren voeren Matthew Immers en Mart van Werkhoven de ranglijst aan. De mannen zijn een nieuw duo op de tour, maken deel uit van de selectie van Beachvolleybal Team Nederland én hebben onlangs een mooie bronzen medaille gewonnen op het Future-toernooi in Madrid. Ook bij de heren zijn er een aantal teams die zich middels dit toernooi voorbereiden op het EK U22, waaronder Groenewold/van der Loo en Versteegen/Sengers. Laatst genoemde Mees Sengers kent tot dusver een goede seizoenstart met zijn teamgenoot Dirk Boehlé. Zo werden de twee Nederlands kampioen indoor en wisten ze internationaal ook al enkele wedstrijden te winnen. Boehlé, die zelf niet in actie komt op het toernooi, moet zijn teamgenoot dit weekend dus even afstaan ter voorbereiding op het jeugd EK.

Alle wedstrijden van de Nightwatch Eredivisie Beach in Heerlen zijn gratis toegankelijk voor publiek. Het volledige programma vind je op de website van Eredivisie Beach.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×