Van 3-6 augustus vindt de eerste editie van de SUSA Student Beach Games plaats op dé beachlocatie van dit moment: The Hague Beach Stadium in Scheveningen. Op zaterdag 5 augustus staat beachvolleybal op het programma, met zowel een open toernooi als het officiële Nederlandse Studentenkampioenschap (NSK). Het NSK is gelijk hét kwalificatiemoment voor het Europees Studentenkampioenschap Beachvolleybal, dat in 2019 plaatsvindt in Koper, Slovenië.

Om als team deel te nemen aan het NSK dienen beide spelers te studeren in dezelfde stad, terwijl het open toernooi toegankelijk is voor iedereen.

De SUSA Student Beach Games zijn een initiatief van Studentensport Nederland. ‘Wij zien de beachsporten steeds meer opkomen. Jaarlijks worden er verschillende NSK’s georganiseerd, die vaak vele deelnemers trekken’. Door de NSK’s van verschillende sporten samen te brengen, hoopt SSN  een nieuw groot en jaarlijks terugkerend evenement op te zetten.

Ook hoofdsponsor SUSA ziet een mooie toekomst voor het evenement: ‘Als trotse hoofdsponsor van de studentensport in Nederland juichen wij dit soort initiatieven alleen maar toe’.

Dagelijks wordt er van 10-19 uur gesport op het strand, met aansluitend een barbecue en feest. Voor de liefhebbers kan er een slaapplek geregeld worden. Elk niveau kan zich inschrijven voor het NSK of het open toernooi. 

Inschrijven? Meer weten? Kijk op Susastudentbeachgames.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn