In het finaleweekend van het DELA Beach Open zijn nog drie Nederlandse teams actief. Brouwer / Meeuwsen, Varenhorst / Bouter en Stubbe / Van Iersel houden in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag de Nederlandse eer hoog. De teams Sinnema / Bloem, Keizer / Meppelink en Boehlé/Van de Velde werden vrijdag uitgeschakeld.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen donderdag hun eerste poulewedstrijd en verzekerden zich zo in ieder geval van de tussenronde op zaterdag. Vandaag streden de winnaars van Olympisch brons tegen Letland om de eerste plek in poule A, een plek die recht geeft op directe kwalificatie voor de achtste finale.

Brouwer en Meeuwsen legden het met 2-0 af tegen de Letten Plavins / Tocs en moeten dus morgen een extra wedstrijd spelen. Hetzelfde geldt voor Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter, die in hun tweede poulewedstrijd met 2-1 van de Poolse Bryl en Fijalek verloren.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel plaatsten zich als poulewinnaar wel direct voor de achtste finale. De Nederlandse dames wonnen opnieuw een spannende driesetter, en kwalificeerden zich op hun eerste toernooi samen direct voor de laatste 16.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink wonnen vrijdag in hun tweede poulewedstrijd met 2-0 van Amerika maar verloren in de tussenronde jammerlijk van Polen. In de beslissende derde set tegen Kolosinska/Kociolek werd een 6-2 voorsprong uit handen gegeven.

Jolien Sinnema en Laura Bloem overleefden de poulefase niet. Zij verloren hun tweede poulewedstrijd met 2-1 van Rusland.

Zaterdag barst de knock-out fase van het DELA Beach Open echt los. Bij de vrouwen wordt er gespeeld t/m de halve finales, bij de mannen t/m de kwartfinales.