Op zondag 15 oktober 2017 is in Amsterdam de negende NOC*NSF Paralympische Talentdag. Op deze dag beoordelen bondscoaches van 15 verschillende Paralympische zomersporten de potentie van de deelnemende sporters. Paravolley (zitvolleybal) is één van de sporten waar je je skills kunt laten zien. Heb jij een fysieke beperking en ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Ontdek dan jouw talent voor paravolley of één van de andere sporten!

Voor wie?
Doe je nog niet aan zitvolleybal, maar lijkt het je wel wat? Ook dan is de Talentdag een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de sport en jouw talent hiervoor. Je fysieke beperking kan variëren van het missen van een paar vingers tot het hebben van een dwarslaesie. Klik hier voor een goed profiel van de gezochte paralympiërs van de toekomst. Bij deze info vind je ook de link naar de Paralympische Sportwijzer, waarin de sporten en de verschillende handicaps worden benoemd. 

 Via de Paralympische Talentdag bieden NOC*NSF en de sportbonden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. De dag is opgedeeld in vier verschillende sportronden, van elk een uur. Tijdens deze ronde voeren de sporters onder leiding van de (talent)coach, een training of aantal testen uit. Na afloop van elke ronde wordt besproken wat jouw potentie is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kunt gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de selectiedag en hier om aan te melden. Graag tot 15 oktober in Amsterdam!

Foto: Foto: Mathilde Dusol

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn