DELA Eredivisie

Ontknoping in Groningen: 1 EK-wildcard en nog 3 teams

De beslissing in de strijd om de felbegeerde wildcard voor het DELA EK Beach valt bij de dames komend weekend in Groningen. In de laatste speelronde die nog meetelt voor de wildcard zijn er drie teams die nog kans maken: Van Driel / Schoon, Van Gestel / Wesselink en Van Driel / Gravesteijn.

De verschillen zijn minimaal: de ultieme ontknoping. Drie teams die met en waarschijnlijk ook tegen elkaar strijden om de wildcard, het wordt extreem spannend. Wie kan er het beste presteren onder druk?

In Groningen staat alweer de achtste speelronde van de DELA Eredivisie Beach op het programma. Bij de dames is er een zeer gevarieerd, sterk en breed deelnemersveld dit seizoen, de strijd om de EK-wildcard bleef dan ook lang zeer spannend. In de laatste ronde die nog meetelt, valt komend weekend de beslissing. Het gaat tussen twee teams van de Kadijk Beach University en een team dat al veel op het EK actief was maar nooit samen. 

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink speelden jarenlang bij Beachvolleybal Team Nederland en speelden al meerdere keren op het Europees kampioenschap. Ze stopten als profs, maar met hun ervaring vormen ze dit seizoen een sterk en stabiel duo. In de ranking staan ze er het beste voor, ze verzamelden al 2780 punten met onder meer de titel in Vlissingen.

Emi van Driel en Raisa Schoon staan op de tweede plek in de ranking, de verschillen zijn minimaal. De jonge speelsters van de Kadijk Beach University wonnen twee eredivisie toernooien en staan met 2728 punten vlak achter Van Gestel en Wesselink.

Hun trainingsmaatjes Mexime van Driel en Flore Gravesteijn staan derde met 2474 punten dankzij twee titels in Friesland. De ontknoping in Groningen wordt extreem spannend. Kom kijken, de toegang is gratis!

Kom naar Groningen!

Het Centre Court ligt net als vorig jaar weer op de Grote Markt, hartje Groningen. Een iconische plek met de Martinitoren op de achtergrond. De overige twee velden liggen bij DIO/Bedum. Christiaan Varenhorst keert op zondag terug in Groningen, de plaats waar hij als topsporter begon in de zaal bij Lycurgus. Met Jasper Bouter speelt hij doordeweeks nog de World Tour in Polen en daarna komen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland naar Groningen voor niets minder dan de titel.

Ook Dirk Boehle en Steven van de Velde stromen zondag in. Jannes van der Ham en Sven Vismans, die sinds afgelopen zondag zeker zijn van deelname aan het DELA EK Beach in eigen land, willen op de Grote Markt laten zien waarom ze op het EK spelen en gaan vol voor goud. Het wordt dus een spannende strijd met veel internationaal actieve teams. 

Bij de dames doet ook het Nieuw-Zeelandse team Alice Bain / Julia Tilley mee. Het wordt ook nog eens heerlijk zonnig weer, dus de DELA Eredivisie Beach in Groningen wil je niet missen!

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×