Ook de mannen van Abiant Lycurgus zijn uitgeschakeld in de Champions League. Er was een mirakel nodig in België om door te dringen tot de poulefase van het kampioenenbal, maar dat kwam er niet. Noliko Maaseik was met 3-0 (25-21, 25-17, 25-23) een maatje te groot.

De regerend landskampioen verloor woensdag in Groningen al met 1-3 van de Belgische topploeg. Ook tijdens de return in de Steengoed Arena in Maaseik werd het krachtsverschil goed duidelijk.

In de eerste set nam Maaseik vroeg een voorsprong en die hield de topploeg in handen, mede dankzij uitblinker Jolan Cox. Het werd 25-21 voor de thuisploeg en het werd alles of niets voor Abiant Lycurgus.

De Groningers moesten de tweede set pakken, om nog kans te maken op een langer verblijf in de Champions League. Ze begonnen sterk en namen drie punten voorsprong. Maar Maaseik kwam terug, dat was te danken aan de sterk spelende libero Just Dronkers. De Nederlander die vorig seizoen nog voor Lycurgus speelde was verdedigend ijzersterk. Het thuispubliek kon beginnen met een feestje, want ook de tweede set ging naar de Belgen: 25-17.

De uitschakeling van de Groningers was daarmee een feit. Ook in de laatste set bleef Maaseik de regie in hand houden en maakte het netjes af: 25-23. Een 3-0 nederlaag voor Lycurgus, meer zat er niet in vanmiddag.

Ook voor Abiant Lycurgus zit het Europese avontuur er zeker nog niet op. De gaan nu verder in de CEV Cup. Daarin is het Duitse Powervolleys Düren de tegenstander. Op 6 december speelt Lycurgus uit. De return is op 19, 20 of 21 december in Groningen.