Na beide Nederlandse vrouwenteams zijn donderdagavond ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uitgeschakeld op het WK Beachvolleybal in Hamburg. Het duo van Beachvolleybal Team Nederland verloor in de eerste eliminatieronde met 2-0 van de thuis spelende Julius Thole en Clemens Wickler. De Duitsers speelden voor de volgepakte arena in Hamburg een geweldige wedstrijd, en waren op de beslissende momenten net daadkrachtiger dan de Nederlanders.

Grote belangen

In een fantastische ambiance, voor zo’n 10.000 dolenthousiaste toeschouwers, betraden Nederland en Duitsland het zand. Julius Thole en Clemens Wickler voelden de druk van de natie op hun schouders, aangezien ze het laatst overgebleven Duitse mannenteam in het toernooi zijn.

Ook voor Brouwer en Meeuwsen stond er veel op het spel. Na hun wereldtitel in 2013 volgden twee mislukte WK’s, en het team van BTN was erop gebrand weer eens een topprestatie neer te zetten.

Drie setpoints gemist in eerste set

In de razend spannende eerste set golfden de kansen op en neer. De 2.06 meter lange Julius Thole maakte indruk met zijn machtige killblocks en mede door deze punten nam Duitsland een 10-15 voorsprong.

Dankzij een geweldige serviceserie van Alexander Brouwer, ondersteund door enkele blocks van Robert Meeuwsen, nam Oranje echter het initiatief over. Op 20-18 kreeg het team van BTN twee setpoints, die beiden niet werden benut. Ook setpoint drie op 21-20 was niet aan Brouwer en Meeuwsen besteed, waarna Duitsland een break plaatste. Met een killblock op Brouwer haalde Thole de set binnen: 21-23.

Ook in tweede set gemiste kansen

Na het teleurstellende verlies van de eerste doorgang kwamen Brouwer en Meeuwsen geweldig uit de startblokken in set twee: 5-2. Duitsland kwam snel terug, maar op 18-16 verdedigde Oranje desalniettemin een mooie voorsprong. In de slotfase slaagden Brouwer en Meeuwsen er niet in om een derde set af te dwingen. Na enkele killblocks en een ace won Duitsland de set met 19-21 en daarmee de wedstrijd. Julius Thole liet in twee sets maar liefst 13 blokpunten noteren, een ongekend hoog aantal.

Door de nederlaag in de eerste eliminatieronde is de 17e plek het eindstation voor Brouwer / Meeuwsen in Hamburg.

Brouwer/Meeuwsen NED [19] - Thole, J./Wickler GER [12] 0-2 (21-23, 19-21)