Ook FAST en VC Sneek naar kwartfinale beker

Ook FAST en VC Sneek naar kwartfinale beker

FAST uit Gennep / Sint Anthonis en VC Sneek hebben zich zondagmiddag als laatste teams geplaatst voor de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. FAST rekende via een koele 3-0 af met streekgenoot Peelpush. VC Sneek won met dezelfde cijfers van Topdivisionist SV Dynamo Apeldoorn, maar had het aanzienlijk lastiger. Lees verder om te zien welke teams elkaar treffen in de kwartfinales.

FAST heeft zich ten koste van streekgenoot Peelpush uit Meijel geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De derby die nooit een wedstrijd was, eindigde in een duidelijke 3-0 overwinning voor FAST (25-18, 25-18 en 25-15). Was de competitiewedstrijd in oktober pas na vijf sets beslist, zondagmiddag werd het pleit na ruim een uur beslecht. 

Tevredenheid was af te lezen op de gezichten in het winnende kamp. “Dit is een prachtig resultaat. En het is mooi om te zien dat iedereen bijdraagt aan het resultaat”, glunderde Veerle van den Heuvel. Ook trainer Harmen Bijsterbosch genoot. “Deze overwinning is belangrijk.” Niet alleen was de doelstelling om verder te komen in het bekertoernooi bereikt, de overwinning (de tweede 3-0 in acht dagen tijd) sterkt het vertrouwen. “Hiermee kunnen we verder.”

VC Sneek kreeg in Apeldoorn de overwinning op thuisploeg SV Dynamo zeker niet cadeau. Na drie spannende sets wist de Friese favoriet echter toch te zegevieren. Voor Sneek is het alweer de derde zege op rij sinds het aanstellen van de nieuwe trainster Henriëtte ter Steege.

Uitslagen achtste finale beker, zondag:

Team thuis Team uit Uitslag Setstanden
FAST (Ere) Peelpush (Ere) 3-0 25-18, 25-18, 25-15
SV Dynamo Apeldoorn (TD) VC Sneek (Ere) 0-3 23-25, 29-31, 21-25

Programma kwartfinales, weekend van zaterdag 21 december:

Team thuis Team uit
Regio Zwolle Volleybal (Ere) VC Sneek (Ere)
FAST (Ere) Apollo 8 (Ere)
IBM Client Innovation Center Benelux/Veracles (1e Div.) Sliedrecht Sport (Ere)
Laudame Financials VCN (TD) Eurosped (Ere)
Foto: Antsje Cnossen / VC Sneek

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×