Voor de jongste vertegenwoordigende teams van Nederland was het vandaag een zeer succesvolle dag. Vanmiddag plaatsten de meisjes van Pre-Jeugd Oranje zich voor het EK door hun poule in het Spaanse Palencia te winnen. Later op de dag volgden de jongens in dezelfde plaats hun goede voorbeeld. De equipe van bondscoach Arnold van Ree versloeg het thuisspelende Spanje met 3-1 en eiste zo de eerste plek in poule D op.

Nederland, Spanje en Denemarken speelden gedrieën in poule D om een EK-ticket. Nadat Nederland en Spanje beiden Denemarken hadden verslagen, stond er in het onderlinge duel tussen deze landen het EK-ticket op het spel. Spanje ging voor eigen publiek het beste van start toen het de eerste set won met 25-17.

Pre-Jeugd Oranje kwam snel met een antwoord en bracht de stand op 1-1 door de tweede set met 25-17 te winnen. In de twee spannende sets erna trok het team van bondscoach Arnold van Ree ook aan het langste eind. Door de 3-1 overwinning op Spanje plaatste Nederland zich voor het EK voor spelers onder de 17 jaar in Turkije (3 t/m 7 juli).

Nederland – Spanje 3-1 (17-25, 25-17, 25-20, 25-23) 

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn