Beachvolleybal

Ook Stubbe en Van Iersel naar laatste zestien in Mersin

Het is ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel gelukt om tot de achtste finales door te dringen op het 3-sterren toernooi van Mersin. In Turkije wonnen de Nederlandse dames vanmorgen in hun tweede poulewedstrijd van Tsjechië en ook in de tussenronde wisten ze te winnen. Daarin waren ze te sterk voor Canada. Dirk Boehle en Steven van de Velde verloren ook hun tweede pouleduel en overleefden de poulefase niet.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel verloren donderdag hun eerste pouleduel en moesten vanmorgen winnen om in het toernooi te blijven. In de eerste set tegen het Tsjechische team Bonnerova/Nakladalova was het nog spannend, maar de Nederlandse dames maakten het op de belangrijke momenten af: 21-19. Dat gaf Stubbe en Van Iersel vertrouwen, ze wonnen de tweede set overtuigend met 21-14 en plaatsten zich daarmee voor de tussenronde.

Daarin stonden de Nederlandse dames tegenover het Canadese duo Gordon/Bukovec. Stubbe was sterk aan het net en Van Iersel liet weer zien waarom ze bekend staat als een van de beste verdedigsters ter wereld. Dat leverde een mooie overwinning op: 21-16 en 21-15. Daardoor staan er morgen drie Nederlandse damesteams in de achtste finale van het 3-sterren toernooi in Mersin.

Niet door de poule

Voor Dirk Boehle en Steven van de Velde liep het toernooi in Mersin niet zoals ze gehoopt hadden. Gisteren verloren ze al hun eerste pouleduel tegen Rusland en vanmiddag konden ze tegen het Zwitserse team Beeler/Krattiger ook niet tot een overwinning. Ze gaven alles, maar verloren met 1-2 (19-21, 11-21, 9-15). Ze moesten dus genoegen nemen met twee pouleduels en een vroeg eind in Turkije.

Programma Mersin zaterdag 5 mei:

08.00 uur: Stubbe/Van Iersel - Behrens/Ittlinger (Dui)

08.00 uur: Keizer/Meppelink - Hjortland/Kjolberg (Nor)

09.00 uur: Bloem/Sinnema - Bocharova/Voronina (Rus)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×