Ook vijfde plek voor Brouwer en Meeuwsen op EK

Ook vijfde plek voor Brouwer en Meeuwsen op EK

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is het EK Beachvolleybal in Moskou met een teleurstellende vijfde plek geƫindigd. In de kwartfinale moesten ze hun meerdere erkennen in de Polen Kantor en Losiak, dat was vooral omdat ze het uit handen gaven na een sterke eerste set. Het werd 1-2 (21-18, 17-21, 11-15) en de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) dropen teleurgesteld af.

In de eerste set van de kwartfinale begonnen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen enorm gretig. In de stromende regen serveerden ze goed en dat zorgde voor veel druk op de Polen. Ook was Meeuwsen blokkerend sterk en daardoor nam Oranje een mooie 13-9 voorsprong.

Kantor en Losiak probeerden alles, maar de BTN-heren hielden goed het overzicht, speelden slim en Brouwer was verdedigend op dreef. Met veel servicedruk en een sterke side-out maakten ze het af: 21-18. 

De tweede set liep heel anders. Lang ging het gelijk op, maar halverwege de set ging de service minder lopen bij Brouwer en Meeuwsen. De Polen konden daardoor meer in hun spel komen en na een ace van Kantor was het 14-17. De BTN-heren namen een time-out en vochten nog terug tot 16-17. 

Een medische time-out volgde voor de Polen, Kantor werd aan zijn hand behandeld. Een onderbreking van 5 minuten, maar hij kon daarna verder spelen. Zijn spel werd zelfs beter, hij scoorde vanaf dat moment elke kans die hij kreeg. Twee servicefouten van Nederland, een passfout bij Brouwer en een ace van Kantor en de set was voorbij: 17-21 voor Polen

Achter de feiten aan

In de derde set begon Nederland slecht, een service en een smash gingen uit en dus stonden ze meteen met 0-2 achter. Kantor bleef aanvallend sterk en de Polen wisten de marge van twee punten vast te houden. De Polen speelden steeds tactischer en maakten steeds meer gebruik van het blok van Meeuwsen. Via zijn handen werden veel punten gescoord.

De BTN-heren bleven risico nemen met hun service, maar dat leverde veel servicefouten op. De Polen kwamen niet meer onder druk te liggen en na een knappe redding van Brouwer slaat Meeuwsen de bal uit en daarmee kwam het eerste matchpoint op het scorebord: 11-14. Polen sloeg direct toe en won met 11-15 en plaatste zich voor de halve finale in Moskou.

Brouwer en Meeuwsen dropen teleurgesteld het veld af. Ze gingen in Rusland voor de Europese titel, maar moeten genoegen nemen met slechts de vijfde plek. Brouwer: "Extreem balen na een goede eerste set. Een vijfde plek is niks, we kwamen voor iets anders naar Moskou."

Teleurstelling Brouwer En Meeuwsen
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×