Ook voor Achterhoek Orion is Europees avontuur voorbij

Ook voor Achterhoek Orion is Europees avontuur voorbij

Ook voor Achterhoek Orion is het Europese avontuur voorbij. De ploeg uit Doetinchem wist op pakjesavond geen golden set af te dwingen in de CEV Cup. Op bezoek bij Mladost Brcko werd er met 3-1 verloren en daardoor eindigde het voor Orion in de zestiende finale.

Vorige week verloor Orion in eigen huis al met 1-3 van de ploeg uit Bosnië-Herzegovina. De ploeg wist dus dat het een lastige klus werd op pakjesavond, maar geloofde in eigen kunnen en wilde voor een stunt zorgen.

Daar kwam het niet van, al leek het in het begin van de wedstrijd zeker mogelijk voor de Nederlandse ploeg. De eerste set liep heel goed, vooral Joris Marcellis was aanvallend op dreef en het blok functioneerde uitstekend. Het leverde de setwinst op: 20-25.

Maar Orion kon niet doorzetten in de tweede set. Dat was mede doordat topscorer Nemanja Bozic opstond, hij speelde geweldig. Met zijn ijzersterke spel werd het 25-21 in de tweede set.

Het was spannend in de derde set, het was letterlijk erop of eronder voor Orion want de set moest gepakt worden. Na een zenuwslopend verloop ging ook de derde set naar de Bosnische thuisploeg en daarmee zat het Europese avontuur er definitief op voor de Doetinchemmers.

De vierde set was slechts een formaliteit en werd door Brcko met 25-18 gewonnen. Orion kan zich volledig gaan richten op de eredivisie en de nationale beker, net als Lycurgus.

Draisma Dynamo komt donderdagavond nog Europees in actie en gaat proberen de achtste finale van de Challenge Cup te behalen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×