De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun derde wedstrijd in de FIVB Volleyball Nations League winnend afgesloten. Het team van bondscoach Jamie Morrison won donderdagmiddag op imponerende wijze met 3-0 van gastland Rusland. Nederland reist nu door naar Japan, waar het volgende week dinsdag, woensdag en donderdag speelt tegen België, de Verenigde Staten en Japan.

Bekijk hier de samenvatting van Ziggo Sport:

De basisopstelling van bondscoach Jamie Morrison kende geen verrassingen: Laura Dijkema (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Yvon Beliën en Nicole Koolhaas (middens) en Kirsten Knip (libero). Hoewel Lonneke Sloetjes inzetbaar was, besloot de Amerikaan zijn diagonaal voorlopig nog te sparen.

Nederland speelde tegen het vernieuwde Rusland een uitstekende wedstrijd. Nicole Koolhaas, die de geblesseerde Robin de Kruijf vervangt, speelde uitstekend op het midden en scoorde alle 7 set-ups die ze kreeg. Ook Celeste Plak (18 punten), Anne Buijs (13 punten) en Maret Balkestein-Grothues (11 punten) kwamen gemakkelijk tot scoren.

Nadat Oranje overtuigend een 2-0 voorsprong had genomen, moest het aan het einde van de derde set hard strijden voor een 3-0 overwinning. De vechtlust en het plezier straalde er vanaf en dat leidde tot een serie prachtige punten. De manier waarop Anne Buijs 24-23 binnensloeg was typerend voor de overtuiging waarmee Nederland speelde. Vanuit een zeer moeilijke positie sloeg zij snoeihard de arme Russische Natalia Malykh in haar gezicht, die met een pijnlijk oog het veld moest verlaten. Uiteindelijk was het Beliën die met een prachtig killblock de wedstrijd met 27-25 beëindigde.

Oranje speelt volgende week in het Japanse Toyota tegen België, de Verenigde Staten en Japan. De drie overwinningen in Jekaterinenburg tegen Thailand, Argentinië en Rusland zijn alvast een perfecte start in de nieuwe Volleyball Nations League.

Nederland – Rusland 3-0 (25-22, 25-20, 27-25)

Kom naar de Volleyball Nations League in Nederland!

Van dinsdag 29 mei t/m donderdag 31 mei en van dinsdag 5 juni t/m donderdag 7 juni spelen de volleybaldames twee Volleyball Nations League toernooien in Nederland! Oranje treft de topteams Polen, Zuid-Korea en Brazilië (in Apeldoorn) en de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië (in Rotterdam). 

Trek je oranje outfit uit de kast en kom Nederland aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam! Tickets bestel je hier: volleybal.nl/tickets

DagTijdWedstrijdLocatieTickets
Di. 29-0519.30 uurNederland - PolenApeldoorn, OmnisportLink
Wo. 30-0519.30 uurNederland - Zuid-KoreaApeldoorn, OmnisportLink
Do. 31-0519.30 uurNederland - BraziliëApeldoorn, OmnisportLink
Di. 05-0619.30 uurNederland - Dominicaanse RepubliekRotterdam, TopsportcentrumLink
Wo. 06-0619.30 uurNederland - ItaliëRotterdam, TopsportcentrumLink
Do. 07-0619.30 uurNederland - ServiëRotterdam, TopsportcentrumLink
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×