De Nederlandse volleybaldames hebben op de World Cup in Japan ook hun tweede wedstrijd gewonnen. In Hamamatsu won Oranje vannacht met 3-0 (25-12, 25-19, 25-17) van Kenia. Op de prestigieuze Word Cup volgt morgenochtend de eerste grote test, de ploeg van bondscoach Jamie Morrison staat dan tegenover Brazilië.

Eerste set

Morrison kwam met een andere basisopstelling als gisteren, hij begon nu met Yvon Beliën en Juliet Lohuis op midden, Anne Buijs en Maret Balkestein-Grothues als passer/lopers, diagonaal Lonneke Sloetjes, spelverdeelster Britt Bongaerts en libero Kirsten Knip. Twee wijzigingen vergeleken met de eerste wedstrijd op de World Cup, Lohuis en Balkestein-Grothues begonnen tegen Argentinië niet.

De volleybaldames lieten serverend meteen hun kracht zien in de eerste set tegen Kenina. Een aantal mooie aces zorgden voor een mooie marge: 15-8. Dankzij goed passend werk en een sterke verdediging kon spelverdeelster Britt Bongaerts er op los variëren. Oranje heerste in het veld en liet de tegenstander compleet kansloos achter. Het werd 25-12 voor het gretig ogende Nederland.

Tweede set

Op de service van Buijs nam Oranje in de tweede set een 4-0 voorsprong en de Keniaanse coach nam een vroege time-out. Pas bij 7-1 stond het eerste punt van Kenia op het scorebord, een sterke start vol power van de Oranje dames. Toch wist Kenia verrassend sterk terug te vechten in de set en plots punt na punt te scoren met een sterke side-out en goed blokkerend werk. Het werd zelfs weer gelijk: 14-14.

Na een noodzakelijke time-out van Morrison en vlak daarna ook de technische time-out leek de ploeg wakker geschud en wist Nederland met scherper spel weer een marge te creëren van vier punten: 18-14. Dat gaf Oranje vervolgens niet meer uit handen en Buijs maakte het af met 25-19. Maar de Oranje dames waren nu wel gewaarschuwd, de focus moest optimaal blijven om niet in de problemen te komen.

Derde set

Met Celeste Plak, Laura Dijkema en Eline Timmerman binnen de lijnen begon Oranje weer goed aan de volgende set want er werd snel een voorsprong van zes punten gepakt: 10-4. Met een killblock tekende Timmerman voor de 11-4. In de tweede fase van de set kwam ook Nicole Oude Luttikhuis in de ploeg op de plek van Buijs. De Nederlandse dames speelden het vervolgens netjes en met concentratie uit, de derde set werd met 25-17 gewonnen.