De volleybaldames starten volgende week in het Chinese Nanjing aan de Final Six van de Volleyball Nations League (VNL). In de poule is Nederland ingedeeld bij gastland China en de nummer drie van de voorrondes van de VNL: Brazilië. De eerste wedstrijd speelt Oranje op woensdagmiddag tegen China.

Oranje deed goede zaken door in de laatste speelronde van de voorrondes van de VNL drie keer te winnen. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison eindigde uiteindelijk op de vierde plek in de eindstand. In de laatste ronde verloor Brazilië verrassend van Italië, waardoor de Braziliaanse dames als derde eindigde en bij Oranje in de poule zitten tijdens de Final Six.

China maakt de poule compleet, als gastland waren ze automatisch geplaatst en ze sloten de poulefase af op de negende plek. In de andere poule zitten Amerika (als eerste geëindigd), nummer twee Servië en Turkije (vijfde). De beste twee teams uit de poule gaan door naar de halve finales.

Oranje begint woensdag om 13.15 uur (Nederlandse tijd) met de eerste poulewedstrijd tegen China. Op donderdag, weer om 13.15 uur, treft Nederland het sterke Brazilië. Het gaat een spannende strijd worden om een plek in de halve finale.

Nederland versloeg vorige week woensdag, in de laatste speelronde, China nog met 3-1. Maar bij de Chinese ploeg deden een aantal sterspeelsters niet mee, die kregen rust. De volleybaldames speelden in Apeldoorn tegen Brazilië en gingen toen nipt onderuit in vier sets.

Als Oranje de halve finale haalt, hebben ze een rustdag op vrijdag. Om de halve finale te bereiken, moet Nederland minimaal één keer winnen. Zaterdag worden de halve finales gespeeld en op zondag 1 juli gaat het om de medailles.

Programma Oranje Final Six Volleyball Nation League:

Poulefase Final Six:

Woensdag 27 juni: 13.15 uur Nederland - China

Donderdag 28 juni: 13.15 uur Nederland - Brazilië 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn