De Nederlandse volleyballers hebben het tweede pouleweekend van de World League afgesloten met een 3-2 overwinning op Egypte. Oranje won in het Tsjechische Ceske Budejovice alle drie wedstrijden en steeg zo naar de tweede plaats in groep 2. Nederland kan aankomend weekend in Den Haag een ticket afdwingen voor de Final Four in Australië. Bestel nu je tickets op volleybal.nl/tickets en support de Lange Mannen naar de Final Four!

Bondscoach Gido Vermeulen startte tegen Egypte met Daan van Haarlem (spelverdeler), Wouter ter Maat (diagonaal), Thijs ter Horst en Robbert Andringa (passer/lopers), Thomas Koelewijn en Michael Parkinson (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Oranje begon moeizaam aan de wedstrijd en moest in het begin het initiatief aan Egypte laten. Het hoge niveau van zaterdag tegen Tsjechië werd nooit gehaald en de Noord-Afrikanen namen terecht een 2-0 voorsprong in sets: 17-25, 19-25.

Vanaf de derde doorgang begon het eindelijk te draaien bij Nederland. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen kwam op stoom en bracht de stand snel op 2-2 in sets: 25-11, 25-18.

In de vijfde set ging de stand tot 11-10 gelijk op. Hierna maakte Oranje het verschil, mede dankzij de sterk spelende Thomas Koelewijn, die vanaf de tweede set Parkinson verving. Na een goed gecamoufleerde doortikbal van spelverdeler Van Haarlem won Nederland de vijfde set met 15-10 en daarmee de wedstrijd met 3-2. Wouter ter Maat werd topscorer met 25 punten.

Nederland heeft vier van de zes poulewedstrijden gewonnen en staat daarmee tweede in groep 2 achter Slovenië, dat nog maar een wedstrijd verloor. Oranje speelt volgend weekend in Den Haag de laatste drie poulewedstrijden tegen Zuid-Korea, Slowakije en Tsjechië. Als Nederland aan het eind van het speelweekend in Den Haag nog in de top drie staat, plaatst het zich voor de Final Four in Australië.

Tickets voor de belangrijke wedstrijden in Den Haag zijn te koop op volleybal.nl/tickets

Nederland – Egypte 3-2 (17-25, 19-25, 25-11, 25-18, 15-10)

Bekijk hier de hele wedstrijd terug:

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn