Vanmiddag is in het Palazzo Vecchio in Florence de loting voltrokken voor het WK Volleybal 2018 voor mannen in Italië en Bulgarije. De Lange Mannen van Oranje zijn ingedeeld in poule B met Brazilië, Canada, Frankrijk, Egypte en China. Het WK wordt gespeeld van 10 t/m 30 september 2018. Nederland speelt zijn poulewedstrijden in het Bulgaarse Ruse.

Oranje is ingedeeld in een sterke poule met Olympisch kampioen Brazilië, Frankrijk (Europees kampioen 2015 en winnaar World League 2015 en 2017), Canada (5e op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro), Egypte en China. Om de tweede ronde te bereiken moet Nederland in de top vier van de poule eindigen, en dus minimaal twee landen onder zich laten.

“Het is fantastisch dat we ons mogen meten met toplanden als Brazilië, Frankrijk en ook Canada”, reageert bondscoach Gido Vermeulen. “Op het EK in Polen hebben we al laten zien dat we het spel van Frankrijk kunnen ontregelen. Maar normaal gesproken mag je deze drie landen hoger inschatten. Tegen Egypte en China hebben we een goede kans. Deze twee landen kennen we uit de World League, en daar kunnen we zeker van winnen. We spelen in een interessante poule, waarin we landen treffen uit allerlei verschillende continenten. We moeten ons voorbereiden op veel verschillende speelstijlen.”

Opzet wereldkampioenschap

Eerste ronde

De 24 deelnemende landen worden verdeeld over 4 poules van 6 landen. De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de tweede ronde.

Tweede ronde

De 16 overgebleven landen worden verdeeld over 4 poules van 4 landen. De 4 poulewinnaars + de beste 2 nummers 2 plaatsen zich voor de derde ronde.

Derde ronde

De 6 overgebleven teams worden verdeeld over 2 poules van 3 landen. De beste 2 landen per poule plaatsen zich voor de halve finale.

Halve finales + finale

De halve finales, de wedstrijd om het brons en de finale worden gespeeld in Turijn. 

Poule indelingen

Pool A (Florence, ITA) Pool B (Ruse, BUL) Pool C (Bari, ITA) Pool D (Varna, BUL)
Italië (hosts) Brazilië Verenigde Staten Bulgarije (hosts)
Argentinië Canada Rusland Polen
Japan Frankrijk Servië Iran
België Egypte Australië Cuba
Slovenië China Tunesië Finland
Dominicaanse Republiek Nederland Kameroen Puerto Rico


Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn