Oranje mannen veel te sterk voor Japan in Apeldoorn

Oranje mannen veel te sterk voor Japan in Apeldoorn

De volleyballers van Oranje hebben ook hun derde oefenwedstrijd van deze week winnend afgesloten. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen won donderdagavond in het Apeldoornse Omnisport met 3-0 van Japan. Ook de bonusset ging naar Nederland. Zondag speelt Oranje om 15.00 uur in Doetinchem de eerste wedstrijd van de Golden European League tegen Slovenië. Voor deze wedstrijd zijn nog tickets beschikbaar op volleybal.nl/tickets

Bekijk hier de hele wedstrijd terug:

Bondscoach Vermeulen koos in het Omnisport voor een basisopstelling met Wessel Keemink (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Maarten van Garderen en Robbert Andringa (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Michael Parkinson (middens) en Just Dronkers (libero).

Nederland had in de eerste twee sets weinig moeite met de Japanners. De Lange Mannen creëerden in beide sets al snel een grote voorsprong die eenvoudig behouden werd. Abdelaziz produceerde een handvol aces en was ook aanvallend op dreef, net als zijn teamgenoten. Oranje speelde frank en vrij en liet de Aziaten geen moment in de wedstrijd komen.

In de derde set liet Vermeulen Dirk Sparidans (libero), Daan van Haarlem (spelverdeler), Tim Smit (midden), Wouter ter Maat (diagonaal) en Gijs Jorna (passer/loper) starten. Alleen Diefenbach en Van Garderen bleven staan. Met de nieuwe spelers in het veld bleef Nederland uitstekend spelen. Na een killblock van Diefenbach ging de derde set met 25-18 naar Oranje waarmee de 3-0 zege een feit was.

Beide bondscoaches kwamen overeen nog een set te spelen. Vermeulen bracht Fabian Plak in en na een ace van deze middenman ging Oranje met een 8-1 voorsprong de technische time-out in. Na de enige zwakke fase in de wedstrijd kon Japan terugkomen tot 15-15, maar setverlies dreigde nooit. Na een ace van de sterke Ter Maat werd het 19-15 en even later rondde Van Garderen het karwei af: 25-20.

Zondag tegen Slovenië in Doetinchem!

Aanstaande zondag (20 mei) speelt Nederland om 15.00 uur in de Doetinchemse SaZa Topsporthal zijn eerste wedstrijd in de Golden European League tegen Slovenië. Slovenië won in 2015 nog zilver op het EK. Er zijn nog tickets beschikbaar voor deze kraker op volleybal.nl/tickets !

Nederland – Japan 3-0 (25-18, 25-20, 25-18) Bonusset: 25-20. 

Foto: Fotohoogendoorn

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×