De Nederlandse volleyballers spelen woensdagavond in Ivano Frankivsk tegen Oekraïne hun vierde poulewedstrijd in de Golden European League. Oranje zal in het hol van de leeuw moeten winnen om kans te blijven maken op de eerste plaats in poule B.

Nederland begon uitstekend aan de Golden European League door in de eerste wedstrijd Slovenië met 3-1 te verslaan. Daarna volgden twee 3-2 nederlagen tegen Turkije en Oekraïne. Turkije is nog steeds ongeslagen en voert de ranglijst in poule B aan met 8 punten. Oekraïne staat tweede met 5 punten (2 overwinningen) en Nederland derde met 5 punten (1 overwinning).

Om zicht te blijven houden op de eerste plaats in de poule, die recht geeft op deelname aan de Final Four, moet Nederland vanavond in Ivano Frankivsk winnen. Aanstaande zaterdag speelt Oranje in Sliedrecht tegen Turkije (bestel tickets hier!). Volgende week woensdag staat in Maribor de laatste poulewedstrijd tegen Slovenië op het programma.

Bondscoach Gido Vermeulen kan tegen Oekraïne niet beschikken over zijn aanvoerder Jasper Diefenbach, die kampt met rugklachten. Niels de Vries is zijn vervanger. De rest van de selectie is dezelfde als tijdens de voorgaande wedstrijden.

De wedstrijd tegen Oekraïne begint om 19.00 uur (Nederlandse tijd) en is live te volgen op de volgende manieren:

Stand poule B

  Team Gespeeld Gewonnen Verloren Punten
1 Turkije 3 3 0 8
2 Oekraïne 3 2 1 5
3 Nederland 3 1 2 5
4 Slovenië 3 0 3 0

Resterend programma poule B

Dag Tijd Wedstrijd Locatie Tickets
wo. 30-05 19.00 uur (NED) Oekraïne - Nederland Ivano Frankivsk, Oekraïne  
za. 02-06 17.00 uur Nederland - Turkije Sliedrecht, De Basis Link
wo. 06-06 19.00 uur Slovenië - Nederland Maribor, Slovenië  
wo. 13-06 n.t.b. Halve finale Final Four * Karlovy Vary, Tsjechië  
do. 14-06 n.t.b. Finale Final Four * Karlovy Vary, Tsjechië  
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn