Op het EK voor meisjes onder 16 jaar heeft Nederland weer een spectaculaire vijfsetter gespeeld. In het Italiaanse Trieste kwam de ploeg van bondscoach Eelco Beijl twee keer op voorsprong in sets, maar de jonge Servische talenten vochten zich terug in de wedstrijd en sloegen toe in de beslissende vijfde set: 2-3 (25-18, 20-25, 25-22, 12-25, 11-15). Pre-Jeugd Oranje gaat naar Zagreb en strijdt daar om plek 5 tot en met 8.

In de laatste poulewedstrijd van Oranje op het EK U16 ging het om de derde en vierde plek in de poule. Een directe strijd tussen Nederland en Servië. Allebei de teams wisten al dat ze de halve finale niet meer konden halen en dat ze op het EK om plek 5 tot met 8 verder zouden strijden. Toch leverde het een spannende wedstrijd op.

Pre-Jeugd Oranje liet goed spel zien in de eerste set. Mede dankzijn een erg sterke blokkering en de aanvallend veel scorende Nicole van de Vosse won Oranje de eerste set met 25-18. In de tweede set ging het lang gelijk op, maar wist Servië in het tweede deel van de set het verschil te maken en won met 20-25.

De derde set werd erg spannend, beide teams trokken alles uit de kast en vochten keihard voor elk punt. Nederland nam een voorsprong op het goede moment, maar had het daarna lastig met afmaken. Na 6 gemiste setpoints, was het bij de zevende kans wel raak: 25-22 voor de Oranje meisjes. Servië herpakte zich op indrukwekkende wijze met bijna foutloos spel in de vierde set en won die met 12-25.

In de beslissende vijfde set denderde Servië door met uitblinkster Stefana Pakic, die in totaal 20 punten scoorde. Het werd 11-15 voor de jonge Servische speelsters en dat betekende een 2-3 nederlaag voor Pre-Jeugd Oranje.

De ploeg van bondcoach Eelco Beijl werd door de nederlaag vierde in de poule en gaat naar Zagreb om daar vanaf zaterdag te strijden om plek 5 tot en met 8.