De Nederlandse volleybalsters hebben woensdagmiddag in Jekaterinenburg ook hun tweede wedstrijd in de Volleyball Nations League gewonnen. Oranje verloor onverwacht de eerste set tegen Argentinië, maar was daarna drie sets oppermachtig tegen haar Zuid-Amerikaanse opponent. Donderdag speelt het team van bondscoach Jamie Morrison de derde en laatste wedstrijd van deze ronde, tegen gastland Rusland.

Bekijk hier de samenvatting van Ziggo Sport:

Morrison begon net als dinsdag met Laura Dijkema (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers) en Yvon Beliën en Nicole Koolhaas (middens). Alleen op de libero positie had de Amerikaan een wijziging doorgevoerd, Myrthe Schoot startte voor Kirsten Knip.

Oranje begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Serverend werd er weinig druk geleverd en passend ging er veel fout. Argentinië, dat gisteren ook tegen Rusland verrassend de eerste set won, profiteerde dankbaar en veroverde de eerste set met 22-25.

Ook aan de tweede set begon Nederland matig, en halverwege keek het tegen een 12-15 achterstand aan. Vanaf dat moment begon het eindelijk goed te lopen voor Oranje. De volleybaldames maakten een mooie serie punten en namen het initiatief over van ‘Las Panteras’. Via 25-19 werd het 1-1 in sets.

In set drie domineerde Nederland het spel volledig en werd Argentinië afgedroogd. Na een ace van Beliën werd de set met 25-8 binnengehaald.

In de vierde set mocht Britt Bongaerts starten als spelverdeelster. Zij leidde haar team met vertrouwen naar de 3-1 overwinning. Ook Nicole Oude Luttikhuis, Marrit Jasper en Tessa Polder kregen vandaag kort speeltijd.

Donderdag speelt Nederland om 15.30 uur (NED tijd) tegen Rusland. Deze wedstrijd is opnieuw live te zien op Ziggo Sport.

Nederland – Argentinië 3-1 (22-25, 25-19, 25-8, 25-18)

Kom naar de Volleyball Nations League in Nederland!

Van dinsdag 29 mei t/m donderdag 31 mei en van dinsdag 5 juni t/m donderdag 7 juni spelen de volleybaldames twee Volleyball Nations League toernooien in Nederland! Oranje treft de topteams Polen, Zuid-Korea en Brazilië (in Apeldoorn) en de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië (in Rotterdam). 

Trek je oranje outfit uit de kast en kom Nederland aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam! Tickets bestel je hier: volleybal.nl/tickets

DagTijdWedstrijdLocatieTickets
Di. 29-0519.30 uurNederland - PolenApeldoorn, OmnisportLink
Wo. 30-0519.30 uurNederland - Zuid-KoreaApeldoorn, OmnisportLink
Do. 31-0519.30 uurNederland - BraziliëApeldoorn, OmnisportLink
Di. 05-0619.30 uurNederland - Dominicaanse RepubliekRotterdam, TopsportcentrumLink
Wo. 06-0619.30 uurNederland - ItaliëRotterdam, TopsportcentrumLink
Do. 07-0619.30 uurNederland - ServiëRotterdam, TopsportcentrumLink
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn