Volleybaldames

Oranje opent Rabobank Super Series met 3-1 zege op Turkije

De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan de Rabobank Super Series, het WK-voorbereidingstoernooi in eigen land. Oranje won in Sportcentrum Activum in Hoogeveen met 3-1 van Turkije, het team van oud-bondscoach Giovanni Guidetti. Woensdag spelen de volleybaldames tegen Italië, donderdag tegen Rusland. In het weekend worden de halve finales en finales gespeeld in Eindhoven.

Turkije baarde deze zomer opzien door met een zeer jonge selectie als tweede te eindigen in de FIVB Volleyball Nations League. De equipe van bondscoach Guidetti moest alleen de Verenigde Staten voor zich dulden in de eindstand.

Vandaag waren de Turkse volleybalsters echter niet opgewassen tegen Oranje. Bondscoach Jamie Morrison startte met Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Anne Buijs en Maret Balkestein-Grothues (passer/lopers), Yvon Beliën en Nicole Koolhaas (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Na het slordige verlies van de eerste set nam Nederland vanaf set twee de controle in de wedstrijd over. Met Britt Bongaerts (spelverdeler) en Celeste Plak (passer/loper) als prima invalsters werd een 3-1 zege opgeëist.

In de andere wedstrijd won Italië met 3-1 (25-17, 17-25, 25-22, 25-20) van Rusland.

Nederland – Turkije 3-1 (21-25, 25-19, 25-17, 25-21)

Programma Rabobank Super Series
Tickets Rabobank Super Series

Foto: André Weima

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×