De Nederlandse volleyballers hebben vanavond in de Volleyball Nations League gewonnen van Australië. Oranje was in Brasilia met 3-0 te sterk voor de ‘Volleyroos’. Het team van bondscoach Roberto Piazza won op het eerste VNL toernooi twee van de vier wedstrijden. Op 21 juni staat het tweede toernooi op het programma, dat gespeeld wordt op de Filipijnen.

Nederland Australie VNL 2022 2 FIVB

Basisopstelling

Bondscoach Roberto Piazza koos tegen Australië voor dezelfde basisopstelling als tegen Iran: Wessel Keemink (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Bennie Tuinstra (passer/lopers), Fabian Plak en Twan Wiltenburg (middens) en Robbert Andringa (libero).

Nederland domineert grootste deel van de wedstrijd

Nederland had veel zelfvertrouwen opgedaan in de wedstrijd tegen Iran, en dat was vanavond te zien in de wedstrijd tegen Australië. Oranje draaide uitstekend en had in de eerste en tweede set constant de controle.

Aanvoerder Nimir Abdelaziz werd topscorer met 20 punten, waarvan 5 aces. Fabian Plak volgde met 10 scores.

Spelverdeler Wessel Keemink had een heerlijke avond want hij kon de hele wedstrijd spelen met een uitstekende pass, verzorgd door de basisspelers Thijs ter Horst, Bennie Tuinstra en Robbert Andringa en de invallers Gijs Jorna en Maarten van Garderen.

Van Garderen viel in voor Ter Horst en deed dat uitstekend. Luuc van der Ent nam de plaats van Twan Wiltenburg over in de derde set.

Ook in de derde set was Nederland dominant, al liet het Australië nog terugkomen van 24-21 naar 24-23. Het was aanvoerder Nimir die met een score op linksvoor precies op tijd het karwei afmaakte en zijn team naar 3-0 sloeg.

Volgende vier wedstrijden op de Filipijnen

Van 21 t/m 25 juni speelt Oranje op de Filipijnen het tweede toernooi van de Volleyball Nations League. Nederlands treft dan achtereenvolgens Slovenië, Frankrijk, Duitsland en Argentinië. Deze duels zijn uiteraard live te zien op Ziggo Sport.

Bekijk op deze pagina hoe je de wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.

Uitslag zondag:

Nederland – Australië 3-0 (25-20, 25-15, 25-23)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×