Oranje treft Tsjechië in Amsterdam voor laatste poulewedstrijd EK

Oranje treft Tsjechië in Amsterdam voor laatste poulewedstrijd EK

Op woensdagavond, om 20.00 uur, spelen de Nederlandse volleyballers in de Amsterdamse Sporthallen Zuid hun laatste poulewedstrijd van het Europees Kampioenschap. Tsjechië is dan de tegenstander. Deze uitslag van deze wedstrijd zal bepalen op welke positie Oranje eindigt in poule D. Hierna zal bekend worden tegen wie de Lange Mannen in de achtste finale spelen, zaterdag 21 september om 16.00 uur in Apeldoorn. Voor de laatste poulewedstrijd tegen Tsjechië en voor de knock-out wedstrijden in Apeldoorn zijn nog tickets verkrijgbaar op volleybal.nl/tickets!

Tsjechië begon het EK met een 3-1 nederlaag tegen Oekraïne, won vervolgens met 3-0 van Estland en verloor maandagavond met 3-0 van wereldkampioen Polen. Met de wedstrijden tegen Nederland en Montenegro nog voor de boeg, zal het team van bondscoach Michal Nekola nog vol moeten strijden voor een plek in de achtste finale.

Jan Hadrava, de linkshandige diagonaalaanvaller van Tsjechië, is tot nu toe de meest productieve speler voor de Oostblokkers. Hij noteerde in drie wedstrijden 46 punten op het wedstrijdformulier. Ter vergelijking: Nimir Abdelaziz, de best scorende speler van Oranje, kwam na drie wedstrijden tot 67 punten. Met gemiddeld 7,44 punt per set is hij momenteel de meest productieve aanvaller van alle 24 EK-deelnemers.

Tsjechië (destijds Tsjecho-Slowakije) werd in de begindagen van het Europese topvolleybal drie keer Europees Kampioen, in 1948, 1955 en 1958. De laatste EK-medaille veroverde het team in 1985, toen op het EK in Nederland zilver werd gewonnen.

In 2017 speelden Nederland en Tsjechië maar liefst vijf keer tegen elkaar, drie oefeninterlands en twee wedstrijden in de World League. Alle vijf wedstrijden werden door Oranje gewonnen.

Voor het duel Nederland – Tsjechië zijn nog enkele tickets te koop. Surf gauw naar volleybal.nl/tickets en kom Oranje aanmoedigen in Amsterdam! 

Foto: Beeld uit Nederland - Tsjechië in 2017 (Pim Waslander / Nevobo)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×