De Nederlandse volleybalsters hebben vanavond in Doetinchem hun tweede oefeninterland tegen Frankrijk verloren. In een uitverkochte en sfeervolle SaZa Topsporthal knokten de Françaises zich knap terug in de wedstrijd en zegevierden met 2-3. Woensdag in Wijchen was Oranje nog met 3-1 te sterk voor Frankrijk.

Nederland Frankrijk Doetinchem 6 RH
Nederland Frankrijk Doetinchem 5 RH
Nederland Frankrijk Doetinchem 3 RH
Nederland Frankrijk Doetinchem 2 RH
Nederland Frankrijk Doetinchem 1 RH
Nederland Frankrijk Doetinchem 4 RH

Basisopstelling

Vandaag mocht het volgende zevental starten van bondscoach Avital Selinger: Britt Bongaerts (spelverdeler), Elles Dambrink (diagonaal), Jolien Knollema en Marrit Jasper (passer/lopers), Eline Timmerman en Laura de Zwart (middens) en Florien Reesink (libero).

Indy Baijens verving vanaf de derde set Laura de Zwart. Fleur Savelkoel startte in de vijfde set op de positie van Marrit Jasper. Britte Stuut en Famke Boonstra maakten vanavond als invalsters hun debuut in het Nederlands team.

Oranje laat winst in openingsset uit handen glippen

Nederland speelde niet groots in de eerste set, maar was dichtbij een 1-0 voorsprong toen het op 23-20 kwam. Frankrijk kwam echter terug tot 23-23 en in de spannende slotfase wist Oranje enkele setpoints niet te verzilveren. Uiteindelijk greep het team van bondscoach Emile Rousseaux de openingsset met 26-28.

Nederland controleert tot halverwege vierde set

In de tweede set speelde Nederland een stuk dominanter, en ging het met name blokkerend meer afstoppen (15 killblocks in totaal vandaag). Na een 15-7 voorsprong werd het nog onnodig spannend (24-23), maar door een foutservice van Frankrijk, die ook in gegeven had kunnen worden, ging de setwinst toch naar Nederland: 25-23.

Het team van bondscoach Avital Selinger leek de wedstrijd onder controle te hebben toen het de derde set won met 25-14 en in de vierde set een 18-13 voorsprong nam. Een 3-1 zege zou bij deze stand in principe veilig moeten zijn.

Frankrijk komt terug en wint duel

Niets was minder waar want Frankrijk knokte zich terug, allereerst door de vierde set te winnen met 22-25 en vervolgens door de vijfde set te domineren (10-15).

Dat Oranje de eerste en vierde set onnodig uit handen gaf was jammer, maar ongetwijfeld in deze fase van het seizoen ook een harde en nuttige les. In de middenfase van de wedstrijd speelde Oranje solide volleybal.

Volgende week twee oefeninterlands tegen België

Volgende week woensdag (in Sliedrecht) en donderdag (in België) oefent Oranje nog tweemaal tegen België, voordat het afreist naar de Turkse hoofdstad Ankara voor het eerste Volleyball Nations League toernooi.

Uitslag donderdag 19 mei:

Nederland – Frankrijk 2-3 (26-28, 25-23, 25-14, 22-25, 10-15)

Bekijk hieronder de hele wedstrijd terug (inclusief commentaar van Edwin Koene):

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×