De Nederlandse volleyballers hebben in hun tweede World League duel met 3-1 verloren van China. In een spannende wedstrijd, waarin het verschil tussen beide teams nooit groot was, legde Oranje het drie keer af in de slotfase van de set. Zondag sluit het team van bondscoach Gido Vermeulen het eerste pouleweekend in Ankara af met de wedstrijd tegen gastland Turkije.

Opstelling

Bondscoach Gido Vermeulen begon met dezelfde opstelling als gisteren tegen Egypte: Daan van Haarlem (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Robbert Andringa en Thijs ter Horst (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Michael Parkinson (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Oranje speelde lang niet zo zuinig als gisteren tegen Egypte en kreeg in de hele wedstrijd blokkerend en verdedigend te weinig vat op de Chinezen. Vermeulen wisselde veelvuldig en bracht gedurende de wedstrijd Wessel Keemink, Wouter ter Maat, Jeroen Rauwerdink en Thomas Koelewijn in.

In de slotfase van de verloren sets liet Nederland kansen liggen. China profiteerde optimaal en eiste met 25-23 in de vierde set de 3-1 overwinning op.

Laatste wedstrijd tegen Turkije

Nederland speelt zondag Turkije, opnieuw om 13.00 uur Nederlandse tijd. Deze wedstrijd is live te volgen op het YouTube kanaal van de FIVB. Zie onderstaande link voor de livestream.

Dag Tijd lokaal Tijd NL Wedstrijd Link livestream
zo. 04-06 14.00 uur 13.00 uur Nederland - Turkije YouTube FIVB

World League in Den Haag!

Het derde en laatste pouleweekend wordt van 16 t/m 18 juni gespeeld op de gloednieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Het World League weekend in Den Haag wordt gecombineerd met de World Tour Beachvolleybal. Lees alles over dit unieke combi-evenement hier.

Nederland – China 1-3 (27-29, 25-23, 22-25, 23-25)

Bekijk hier de hele wedstrijd terug:

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn