De Nederlandse volleybalsters hebben vanmiddag hun oefeninterland tegen België gewonnen. Oranje won in de uiterst sfeervolle sporthal De Basis in Sliedrecht met 3-2 van België. Donderdag treffen beide teams elkaar opnieuw, in het Belgische Beveren.

Nederland Belgie in Sliedrecht 1 Brian Cleton verkleind

Foto: Brian Cleton

Basisopstelling

Sarah van Aalen (spelverdeler), Elles Dambrink (diagonaal), Fleur Savelkoel en Jolien Knollema (passer/lopers), Eline Timmerman en Juliët Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Debuut voor Kim Klein Lankhorst

Jolien Knollema mocht starten aan de derde, vierde en vijfde set. Iris Vos viel kort in aan het einde van de vierde set. Spelverdeelster Kim Klein Lankhorst mocht haar debuut maken aan het einde van de vijfde set.

Oranje onderscheidend in blokkering

Nederland en België vochten in een wedstrijd die ruim twee uur en een kwartier duurde een interessant gevecht uit. Beide teams verdedigden met hart en ziel en dit resulteerde in lange rally’s.

De Belgische Britt Herbots, afgelopen seizoen teamgenoot van Nika Daalderop bij Novara, werd topscorer in Sliedrecht met 29 punten. Aan Nederlandse zijde scoorde Fleur Savelkoel de meeste punten (23).

Waarmee Nederland zich onderscheidde ten opzichte van haar zuiderburen was de blokkering. Maar liefst 23 directe punten scoorde Oranje met killblocks, ten opzichte van 10 stuks aan Belgische zijde. Zo blokkeerde het team van bondscoach Avital Selinger bijna een hele set bij elkaar.

Oranje moest hard werken om een 1-2 achterstand ongedaan te maken, en slaagde daar knap in. De vierde en de vijfde set werden overtuigend gewonnen, waarmee de 3-2 zege een feit was.

Donderdag opnieuw tegen België in Beveren

Donderdag speelt Oranje opnieuw tegen België, maar dan in het Belgische Beveren. Dit wordt de laatste oefenwedstrijd voor de start van de Volleyball Nations League op 1 juni.

Uitslag woensdag:

Nederland – België 3-2 (25-17, 22-25, 25-27, 25-11, 15-12)

Bekijk hier de hele wedstrijd terug (met commentaar van Martijn Westerink):

Foto: Brian Cleton

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×