Oranje verslaat Estland en plaatst zich voor Final Four European League

Oranje verslaat Estland en plaatst zich voor Final Four European League

De Nederlandse volleyballers hebben woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de European Golden League. Oranje won in Hoogeveen zeer overtuigend met 3-0 van Estland, en hoorde na de wedstrijd dat concurrent Spanje had verloren van Kroatië. Door deze uitslag is Nederland zeker van deelname aan de Final Four, die op 21 en 22 juni gespeeld wordt in Estland.

Opstelling

Bondscoach Roberto Piazza koos voor een basisopstelling met Gijs van Solkema (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Gijs Jorna (passer/lopers), Fabian Plak en Michaël Parkinson (middens) en Just Dronkers (libero).

1e set

Oranje begon in het sfeervolle Activum in Hoogeveen uitstekend aan de wedstrijd. Fabian Plak speelde een heerlijke eerste set en zette zijn team op een 9-8 voorsprong met twee killblocks. Estland mocht aanhaken tot 18-15, maar verloor daarna de aansluiting. Dankzij de sterk serverende aanvoerder Nimir Abdelaziz werd de marge vergroot tot 22-16.

Met Daan van Haarlem en Wouter ter Maat als dubbele wissel in het veld maakte Nederland het karwei af. Na een fout van Estland ging de openingsdoorgang met 25-19 naar de thuisploeg.

2e set

Oranje voerde in set twee een ware galavoorstelling op, met Nimir Abdelaziz in de hoofdrol. De diagonaal scoorde uit alle hoeken en standen en nam zijn teamgenoten mee op sleeptouw. Ook spelverdeler Gijs van Solkema speelde frank en vrij en wist zijn aanvallers keer op keer goed te bereiken. Zonder ook maar een moment in gevaar te komen won Nederland de tweede set met 25-17.

3e set

Ook in set drie was er voor het publiek en de tv-kijkers thuis veel om van te genieten. Topscorer Thijs ter Horst (18 punten) sloeg punt na punt binnen en had ook de eer het matchpoint te benutten met een killblock: 25-17.

Het mooiste nieuws kwam direct na afloop: omdat Kroatië vanavond verrassend met 3-1 won van Spanje, is Nederland met nog een wedstrijd te gaan al zeker van de Final Four.

Oranje speelt aanstaande zaterdag de laatste poulewedstrijd in en tegen Kroatië.

Nederland – Estland 3-0 (25-19, 25-17, 25-17) 

Kom de Lange Mannen aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus speelt het Nederlands mannenteam het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje heeft een olympische droom, en hoopt zich in Rotterdam voor het eerst sinds 2004 weer te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Roberto Piazza speelt achtereenvolgens tegen Zuid-Korea (op vrijdag), België (op zaterdag) en de Verenigde Staten (op zondag). De winnaar van dit toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×