De Nederlandse volleybalsters zijn dinsdag uitstekend begonnen aan hun eerste Volleyball Nations League toernooi in eigen land. In het Apeldoornse Omnisport won Oranje overtuigend met 3-0 van Polen. Het betekende de zesde overwinning in zeven wedstrijden voor de equipe van bondscoach Jamie Morrison. Woensdag speelt Nederland tegen Zuid-Korea, donderdag staat de kraker tegen Brazilië op het programma.

Bekijk hier de samenvatting van Ziggo Sport:

Bondscoach Jamie Morrison koos in Apeldoorn voor een basisopstelling met Femke Stoltenborg (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Celeste Plak (passer/lopers), Yvon Belien en Nicole Koolhaas (middens) en Kirsten Knip (libero).

Oranje was in het warme Omnisport beduidend sterker dan haar Oost-Europese opponent. In iedere set nam het snel een ruime voorsprong, met af en toe flitsend spel. Het vasthouden van de voorsprong bleek lastiger dan het nemen. Iedere keer als het verschil wel leek gemaakt, kwam Polen toch weer gevaarlijk dichtbij, of zelfs op gelijke hoogte.

Tot setverlies kwam het echter nooit, en dat was te danken aan het surplus aan kwaliteit bij de volleybaldames. Met Lonneke Sloetjes (16 punten) en Yvon Belien (14 punten) als topscorers, trok Nederland de wedstrijd verdiend met 3-0 naar zich toe.

Eerder op de middag won Brazilië met 3-1 van Zuid-Korea. Nederland speelt woensdag om 19.30 uur tegen Zuid-Korea. Er zijn nog tickets beschikbaar op volleybal.nl/tickets

Nederland – Polen 3-0 (25-22, 25-22, 27-25)

Kom naar de Volleyball Nations League in Nederland!

Van dinsdag 29 mei t/m donderdag 31 mei en van dinsdag 5 juni t/m donderdag 7 juni spelen de volleybaldames twee Volleyball Nations League toernooien in Nederland! Oranje treft de topteams Polen, Zuid-Korea en Brazilië (in Apeldoorn) en de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië (in Rotterdam). 

Trek je oranje outfit uit de kast en kom Nederland aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam! Tickets bestel je hier: volleybal.nl/tickets

Resterend programma:

Dag Tijd Wedstrijd Locatie Tickets
Wo. 30-05 19.30 uur Nederland - Zuid-Korea Apeldoorn, Omnisport Link
Do. 31-05 19.30 uur Nederland - Brazilië Apeldoorn, Omnisport Link
Di. 05-06 19.30 uur Nederland - Dominicaanse Republiek Rotterdam, Topsportcentrum Link
Wo. 06-06 19.30 uur Nederland - Italië Rotterdam, Topsportcentrum Link
Do. 07-06 19.30 uur Nederland - Servië Rotterdam, Topsportcentrum Link
Foto: fotohoogendoorn / Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn