Oranje wint op World Cup met 3-0 van Kameroen

Oranje wint op World Cup met 3-0 van Kameroen

De Nederlandse volleybaldames hebben de World Cup in Japan hervat met een 3-0 (25-15, 25-14, 25-18) overwinning op Kameroen. Na twee rustdagen speelde de ploeg van bondscoach Jamie Morrison een prima wedstrijd tegen de Afrikaanse ploeg en won zonder in de problemen te komen. Morgen komt Nederland weer in actie, dan is Korea de tegenstander.

De bondscoach van Oranje koos voor de wedstrijd tegen Kameroen voor een basisopstelling met spelverdeler Britt Bongaerts, passer/lopers Maret Balkestein-Grothues en Marrit Jasper, middens Nicole Koolhaas en Juliet Lohuis, Celeste Plak op diagonaal en libero Kirsten Knip.

Nederland veroverde meteen een marge van twee punten, Kameroen streed hard voor elk punt maar halverwege de set gingen de Oranje dames een tempo hoger spelen. Dat leverde effect op want de marge werd groter: 16-11. Na drie aces achter elkaar van Lohuis stond het 22-13 en met twee punten van Plak was de eerste set binnen: 25-15.

Ook in de tweede set, waarin Laura Dijkema als spelverdeelster in het veld stond, was het verschil in de eerste fase van de set nog niet groot, maar liep Oranje verder uit halverwege de set. Met overtuigend spel nam de ploeg een voorsprong van tien punten: 19-9. 

De coach van Kameroen nam een time-out, maar de Nederlandse dames hielde de focus vast en wonnen met 25-14. Koolhaas scoorde het laatste punt met een prachtige, snelle aanval over het midden.

Het spelbeeld was hetzelfde in de derde set, weer ging Oranje halverwege de set het tempo versnellen en kon Kameroen de marge niet meer op slechts twee punten houden. Op een goede serviceserie van Balkestein-Grothues kwam Nederland op 21-14. 

Kameroen wist het eind van de wedstrijd nog even uit te stellen met onder meer een blokpunt, maar Oranje won vervolgens met 25-18. Celeste Plak werd topscorer van de wedstrijd, ze was goed voor 17 punten tegen Kameroen. Lohuis scoorde er 15. 

Plak keek terug op de wedstrijd: ,,Ik ben blij dat we laten zien dat we ook met een andere opstelling kunnen winnen. Fijn dat we allemaal in actie komen. We hebben goed gekeken naar de fouten in de verloren duels tegen Servië en Amerika en daar leerpunten uitgehaald. We hebben dat vandaag meteen kunnen oefenen. Morgen moeten we er staan tegen Korea, een lastige tegenstander.”

Juliet Lohuis Netherlandsteamspike
Netherlandsteamcelebrate 2
Playerof Netherlandsteamblock
Iris Scholten Netherlandsteamspike
Gallery Pic 242
Netherlandsteamcelebrate 3
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×