Zitvolleybal

Oranje Zitvolleybal heren gaan met thuisvoordeel voor wereldtitel

Het aftellen is begonnen! Nog maar een weekje en dan start het WK Zitvolleybal in Nederland en de Oranje heren kunnen niet wachten tot hun openingswedstrijd. Edwin Timmerman, de aanvoerder in het veld, verwacht een uitdagend en vooral heel mooi toernooi. “Paravolley (of zitvolleybal) is echt een super explosieve, uitdagende, en bezienswaardige sport! Wij hopen met onze enthousiaste fans een volleybal gekke sfeer te creëren op de geweldige locaties en die sfeer kan ons als team naar het hoogst haalbare doel tillen!”

Het WK Zitvolleybal vindt van 15 tot en met 22 juli plaats in grote theaters die worden omgetoverd tot volwaardige topsportlocaties. De Oranje zitvolleybal heren spelen de poulefase in Venlo en Eindhoven, vanaf de kwartfinales gaan ze naar de Sportcampus in Den Haag. De heren zijn er klaar voor en hebben een ambitieuze doelstelling, zo vertelt Timmerman.

“Ons doel is: kampioen worden! We gaan alles geven voor eigen publiek. Of het podium realistisch is? Mondiaal gezien vallen we net buiten de top tien maar daar willen we dit toernooi graag verandering in brengen. We gaan voor het bereiken van de laatste acht en zeker met het thuisvoordeel moet dit haalbaar zijn.”

Een WK in Nederland, dat zien de Oranje heren als een unieke kans. Timmerman: “Het spelen in je eigen land voor familie en vrienden is speciaal en kan zeker bijdragen aan het behalen van onze ambitie. De gekozen locaties zoals het Maaspoort theater en Parktheater Eindhoven al helemaal: topwedstrijden spelen en zien in het theater is uniek en dat verhoogt zeker de sfeer.” 

De Nederlandse heren zijn in de poule ingedeeld met Rwanda, China en Amerika. De aanvoerder blikt vooruit: “Van onze drie tegenstanders kennen we Rwanda het minst goed. Van alle drie hebben we inmiddels beelden bekeken en we zijn goed voorbereid. China is technisch zeer sterk, de meest onmogelijke ballen weten zij tot een goed eind te brengen wat natuurlijk aantrekkelijk is om te zien voor de fans aan de kant. De Amerikanen hebben als sterkste punt hun natuurlijke drijfveer om nooit op te geven, ook al staan ze ver achter in een set. Verslappen tegen beide tegenstanders is geen optie.”

De Oranje Zitvolleybal heren eindigden op het vorige WK op de negende plek, ze gaan alles geven om in eigen land beter te presteren. Wie zit Timmerman als grote concurrenten voor de titel en het podium? “Als grootste favoriet voor de eindzege zie ik Iran, de regenend Paralympisch kampioen en ze hebben een groot voordeel met een speler van maar liefst 2,47 meter! Bosnië en Herzegovina zal als titelverdediger er alles aan doen om dit te voorkomen. Als outsiders zie ik Egypte en Rusland.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×