Ook de Nederlandse mannenploeg heeft zich op de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final geplaatst voor de kwartfinales. Stefan Boermans en Yorick de Groot wonnen overtuigend met 2-0, Christiaan Varenhorst en gelegenheidspartner Ruben Penninga versloegen hun opponenten in een spannende driesetter. Morgen spelen de Nederlandse beachvolleyballers tegen België voor een plek in de halve finales.

Boermans / De Groot
Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn het eerste team van Nederland tijdens de Continental Cup Final en ze deden hun ranking eer aan. Binnen no-time sleepten ze de eerste set met 21-9 binnen tegen de Esten Timo Ander Lõhmus en Dimitriy Korotkov. De Groot veegde links en rechts de ballen op, Boermans was bij tijd en wijle niet te passeren aan het net.

Ook de tweede set viel snel ten prooi aan de mannen in oranje. Met 21-10 was de zege daar, het kostte ze slechts 27 minuten.

Varenhorst / Penninga
Daarna kwamen Christiaan Varenhorst en Ruben Penninga het strijdperk in voor Nederland. Penninga verving te elfder ure de geblesseerde Steven van de Velde. Het betekende een flinke opgave voor Penninga, die niet alleen van blokkeerder weer verdediger werd, maar dit ook met een nieuwe partner moest doen.

Toch kwamen de Nederlandse mannen redelijk snel in hun spel tegen de listige Esten Kusti Nõlvak en Mart Tiisaar, in Den Haag als zesde geplaatst. De eerste set werd met 24-22 uit het vuur gesleept, de tweede ging de richting van de Esten op.

In de derde set namen Varenhorst en Penninga een 3-0 voorsprong, maar moesten die voorsprong bij 11-12 prijsgeven. Toen was het Ruben Penninga die zijn team na een mooie verdediging en dito shot langs de lijn op voorsprong zette bij 13-12. Op het eerste matchpoint dook Penninga de bal op en sloeg vervolgens toe in de aanval.

Varenhorst was zeer complimenteus over zijn partner voor dit toernooi. “Ruben hoort nog geen week geleden: ‘zou je met Chris willen spelen?’. Een switch van blokkeerder naar verdediger, van rechts naar links. Maar hij staat hier gewoon. En die sleept mij erdoorheen aan het eind van de wedstrijd. Ik vind het fantastisch om te zien.”

België
De tegenstander in de kwartfinales is België, dat met de inzet van hun topteam Dries Koekelkoren / Tom van Walle Oekraïne wist te kloppen. Het tweede Belgische team verloor met 2-0 van Vladyslav Iemelianchyk / Sergiy Popov, waarna Koekelkoren / Van Walle de stand gelijk trok tegen Denysenko en Gladun. In de beslissingswedstrijd waren Iemelianchyk / Popov in het volle coronproof stadion niet opgewassen tegen de strijdbare Koekelkoren en Van Walle.

Morgen om 19.30 uur treffen beide buurlanden elkaar, er zijn nog enkele kaarten te krijgen voor die sessie. Koop ze nu via onderstaande button.

Overige resultaten
Een van de favorieten bij de mannen, Zwitserland, kende geen enkele moeite met Servië op de eerste dag in Den Haag. De twee topteams Krattiger / Breer en Heidrich / Gerson wonnen hun beide wedstrijden eenvoudig met 2-0.

De Oostenrijkers, de volgende tegenstanders van Zwitserland, zijn met twee teams in de top-10 voor dit toernooi grote kanshebbers. Zij versloegen Slovenië met 2-0, maar in de tweede wedstrijd kenden Martin Ermacora en Moritz Pristauz (nr.2 van de plaatsingslijst) de nodige moeite met Danijel Pokeršnik en Crtomir Bošnjak, maar wisten toch in drie sets aan het langste eind te trekken.

Aan die zijde van het schema werden twee ontmoetingen beslist middels golden matches. De Duitsers Ehlers / Flüggen kenden een matige dag met verlies tegen de Litouwers Knasas en Stankevicius in de eerste wedstrijd. In de beslissingswedstrijd namen ze revanche, ze wisten die in drie sets te pakken. Zij nemen het nu op tegen Spanje. Ook daar moest een derde wedstijd de beslissing brengen, César Menéndez Ortego en Alejandro Huerta Pastor versloegen de Tsjechen Jan Dumek en Vaclav Bercik met 2-0.

Een van de favorieten aan de kant van het schema waar Nederland speelt, Letland, moest middels een golden match doorgang naar de kwartfinales afdwingen. Tegen Belarus wonnen de lijstaanvoerders Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins hun wedstrijd eenvoudig, maar het jonge tweede duo kon niet winnen van Aliaksandr Dziadkou / Pavel Piatrushka. De beslissingswedstrijd ging met 28-26, 21-15 naar de Letten Samoilovs / Smedins.

De Turken zijn de volgende tegenstanders voor Letland, ook zij moesten via een beslissingswedstrijd naar de kwartfinales. Het was verrassend genoeg het eerste team van Frankrijk dat onderuit ging in de eerste wedstrijd, Safa Urlu / Selçuk Sekerci won met 2-1 van Quincy Aye / Arnaud Gauthier-Rat. De golden match werd bij Turkije gespeeld door de combi tussen Murat Giginoglu en Safa Urlu, tegen het tweede team van de Fransen. Uiteindelijk streken de Turken met de overwinning.

Morgen live op Ziggo Sport
De wedstrijden van de Nederlandse beachers zijn morgen vanaf 16.45 uur live te zien op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select. Bekijk hier het speelschema van de donderdag.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×