Het wordt een drukste van jewelste op de drie dagen dat er Europese wedstrijden worden gespeeld. De vrouwen spelen in de Champions League en ze spelen de heenwedstrijden in de CEV en Challenge Cup, de mannen spelen de terugwedstrijden in de CEV en Challenge Cup. In totaal komen er 18 Nederlandse spelers in actie die bij een buitenlandse club spelen. En dan speelt Amysoft Lycurgus op woensdag ook nog Europees in de CEV Cup. De wedstrijd van Active Living Orion van donderdag gaat verzet worden, het is nog niet duidelijk wanneer de return tegen het Zwitserse Jona gespeeld wordt.

Champions League vrouwen
Twee Nederlandse deelnemers spelen deze week de tweede speelronde van de poulefase in de Champions League. Vanavond gaat Nika Daalderop voor de tweede zege, haar team Novara is op bezoek bij Dukla Liberec in Tsjechië. Om 20.00 uur begint de wedstrijd die je op YouTube kunt bekijken.

Op donderdag gaat Robin de Kruijf op jacht naar de tweede zege, sinds de successerie van van Conegliano is blijven steken op 76 overwinningen. De vorige keer won de titelverdediger eenvoudig met 3-0 van ZOK, nu zijn ze op bezoek bij het Hongaarse Fatum Nyiregyhaza. De wedstrijd is donderdag om 18.00 uur en is ook op YouTube te volgen.

CEV Cup mannen
Naast de mannen van Amysoft Lycurgus komen er nog meer Nederlanders in actie. Vijf in totaal strijden voor een plek in de achtste finales. Om 17.00 uur vandaag speelt Maikel van Zeist met Chênois Genève in Bulgarije tegen Burgas, ze moeten een 3-2 nederlaag goed zien te maken.

Wessel Keemink doet in de return tegen Ribnica woensdag weer mee. Zijn team Karlovarsko won vorige week de uitwedstrijd al met 3-1 toen Keemink ziek in Tsjechië was achtergebleven. De wedstrijd begint om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Ook Ewoud Gommans en Fabian Plak spelen op woensdag. Zij moeten beide een verliespartij zien te compenseren. Gommans verloor met Dinamo Bucuresti in vijf sets van Frankfurt, om 19.00 uur is de terugwedstrijd in Duitsland. Plak speelt met Chaumont (FRA) om 20.00 uur tegen Arcada Galati, dat de eerste ontmoeting met 3-0 pakte.

Dick Kooy speelt donderdag met het Poolse Belchatow om 18.00 uur in Liberec, de Italiaanse Nederlander verdedigt een 3-0 zege.

CEV Cup vrouwen
In de heenwedstrijden in de achtste finales van de CEV Cup spelen zes Nederlandse vrouwen voor de beste uitgangspositie. Op dinsdagmiddag wonnen Femke Stoltenborg en Indy Baijens al met 3-0 op bezoek bij AJM FC Porto. Baijens scoorde 13 keer, Stoltenborg eenmaal.

Tessa Polder staat vanavond om 20.00 uur met Volero Le Cannet tegenover het Tsjechische Olomouc. Woensdagavond spelen Juliët Lohuis, Hester Jasper en Eline Timmerman met Allianz MTV Stuttgart een uitwedstrijd tegen Busto Arsizio (ITA). Die wedstrijd begint om 20.30 uur.

Challenge Cup mannen
Op het derde Europese niveau doen vier Nederlandse mannen een gooi naar de plek bij de laatste zestien teams. Daan Streutker speelt zowel vanavond als morgen met zijn Oostenrijkse team Waldviertel tegen het Noorse Viking TIF Bergen. Op dinsdag is de wedstrijd om 19.00 uur, woensdag wordt om 17.00 uur gespeeld.

Tectum Achel, met Dion Verweij, Tim Smit en Sam Gortzak, zal donderdag om 20.30 uur proberen de 3-1 nederlaag uit de eerste wedstrijd tegen het Spaanse Teruel ongedaan te maken.

Challenge Cup vrouwen
Deze week speelt alleen Sarah van Aalen Europees in de Challenge Cup, ze neemt het woensdag met Potsdam (GER) om 17.30 uur op tegen Savino del Bene Scandicci (ITA).

Volgende week komt daar de dubbele ontmoeting tussen Panathinaikos en Hermes Volley Oostende bij. International Maret Grothues neemt het met haar Griekse ploeg op tegen Fanny Lafeber, Loladina Zwaanswijk, Lisa Nobel en Merle Baasdam. Beide wedstrijden worden in Athene gespeeld.

Livescore
Van de wedstrijden in de CEV en Challenge Cups zijn geen livestreams helaas, je kunt de livescore volgen via de site van de CEV.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn