Op dag vier van het Wereldkampioenschap stonden er weer zes spannende wedstrijden op het programma. Aan het begin van de dag waren Japan en Duitsland duidelijk een maatje te groot voor hun tegenstanders. Hoe anders was het bij Servië, dat twee sets verloor tegen Bulgarije en Italië dat met de schrik vrijkwam tegen Puerto Rico. Brazilië en de Verenigde Staten boekten beide een reguliere overwinning zonder setverlies. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden, inclusief een korte samenvatting van ieder duel.

Japan Tsjechie

Japan - Tsjechië

Voor beide teams was het alweer de tweede wedstrijd van dit Wereldkampioenschap. Japan, dat zondag opende met een overwinning op Colombia, won redelijk overtuigend de eerste set van Tsjechië dat een dag eerder een setje van Brazilië had weten af te snoepen. Tegen Japan lukte dat niet, hoewel de Tsjechische vrouwen in het begin van set twee nog wel een paar punten voorsprong wisten te pakken. Japan boog de achterstand echter halverwege de set om en speelde het soeverein uit. In set drie kwam Japan niet meer in de problemen.

In deze poule (D) zullen Tsjechië, Argentinië en Colombia moeten gaan strijden om het vierde ticket voor de volgende ronde.

Poule D: Japan – Tsjechië 3-0 (25-15, 25-20, 25-12)

Duitsland Kazachstan

Duitsland - Kazachstan

Kazachstan leed in de wedstrijd tegen Duitsland, voor beide teams de laatste match in Arnhem, alweer de tweede nederlaag. Na een snelle eerste set hadden de Duitse vrouwen het iets moeilijker in de tweede en derde set, maar konden de setwinst toch telkens binnenhalen. Duitsland was op alle fronten sterker, aanvallend, serverend en blokkerend. Door de tweede overwinning is Duitsland al aardig op weg naar plaatsing voor de volgende ronde. Voor Kazachstan zal dat heel moeilijk worden. Volgende stop: Lodz (Polen).

Poule C: Duitsland – Kazachstan 3-0 (25-15, 25-18, 25-21)

Servie Bulgarije

Servië - Bulgarije

Servië moest in de wedstrijd tegen Bulgarije diep gaan om de winst te pakken. Het koste de ploeg van coach Daniele Santarelli wel een punt, want de Bulgaren pakten brutaal de tweede set en in de derde was het bij het derde setpoint opnieuw raak. In set vier en vijf stelde de Servische ploeg orde op zaken en sleepte alsnog de match binnen. Passer/loper Busa en diagonaal Boskovic waren voor Servië het productiefst. Bulgarije solliciteert door het behaalde punt nadrukkelijk naar een plaats bij de eerste vier in deze poule. Voor beide teams was het de laatste poulewedstrijd in Nederland.

Poule C: Servië – Bulgarije 3-2 (25-21, 22-25, 25-27, 25-21, 15-9)

Italie Puerto Rico

Italië – Puerto Rico

Puerto Rico maakte het Italië flink lastig. In de openingsset kwamen de Puerto Ricanen zelfs op setpoint. Dat werd niet verzilverd, waardoor Italië wel wankelde maar niet omviel, ook niet na de laatste set die met het kleinst mogelijke verschil werd gewonnen. Italië was aanvallend sterker – met Egonu en Pietrini als meest productieve vrouwen- maar maakte zelf veel fouten en had van tijd tot tijd ook flink moeite met de opslag van de tegenstander. Puerto Rico is de volgende tegenstander van Oranje.

Poule A: Italië – Puerto Rico 3-0 (28-26, 25-21, 26-24)

Brazilie Argentinie

Brazilië - Argentinië

Het Braziliaanse team van trainer Zé Roberto boekte de tweede overwinning op rij. Aan de Argentijnen werd, in tegenstelling tot de Tsjechen, geen enkele set gegund. De Braziliaanse vrouwen liggen goed op koers en kunnen zich nu gaan opmaken voor de derde wedstrijd, woensdag tegen Colombia. De Argentijnse vrouwen zijn na twee duels nog zonder punten.

Poule D: Brazilië – Argentinië 3-0 (25-19, 25-13, 25-21)

USA Canada

Verenigde Staten - Canada

Door de overwinning op Canada heeft de Verenigde Staten goede zaken gedaan. Samen met Duitsland is het de enige ploeg die nog zonder puntverlies is in poule C. In de tweede set tegen Canada werd het nog even spannend, maar het liep uiteindelijk voor de Amerikaanse volleybalsters goed af. Beide teams verplaatsen zich nu naar Polen waar donderdag de volgende wedstrijd op het programma staat.

Poule C: Verenigde Staten – Canada 3-0 (25-19, 26-24, 25-15)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×