Peelpush promoveert na kampioenschap in topdivisie

Peelpush promoveert na kampioenschap in topdivisie

De dames van Peelpush zijn zondagmiddag kampioen geworden in de topdivisie. In een rechtstreeks duel om de titel tegen concurrent VV Utrecht maakte de ploeg uit Meijel het ijzersterk af. In een bomvolle en zeer sfeervolle Körref werd het 3-0 (25-16, 25-17, 25-20) en kon het feest beginnen. Peelpush is de kampioen van seizoen 2018-2019 en promoveert daarmee naar de eredivisie.

Ook bij de vrouwen een hele mooie apotheose in de topdivisie. De nummers 1 (Peelpush) en 2 (VV Utrecht) tegen elkaar in de allerlaatste speelronde. Zondagmiddag 14 april viel pas de beslissing. De Utrechtse dames wisten dat ze in Meijel een 0-3 of 1-3 overwinning moesten boeken om de lijstaanvoerder te passeren en de titel de veroveren.

Zo ver kwam het niet, want in eigen huis en voor het uitzinnige publiek liet Peelpush zien dat het in de eredivisie hoort. Met ijzersterk spel, zowel serverend als aanvallend liep het als een trein, werd de eerste set overtuigend met 25-16 gepakt. 

Het publiek bleef er ook in de tweede set massaal achterstaan en dat gaf de Limburgse ploeg vleugels. Ook de tweede set werd zonder problemen gewonnen met 25-18. Het dak ging eraf, want daarmee was de titel en promotie naar de eredivisie een feit.

In stijl

Maar Peelpush vond dat nog niet genoeg, de dames wilden voor eigen publiek in stijl en kampioenswaardig afsluiten. Wat de speelsters van VV Utrecht ook probeerden, de thuisploeg bleef de regie houden en wist ook de laatste set te winnen met 25-20. 

Een mooi feestje volgde in de Körref! De eredivisie keert in seizoen 2018-2019 weer terug in Meijel en daar is heel de regio trots op.

Peelpush Kampioen Topdivisie 2018 2019 1 Wim Simons
Peelpush Kampioen Topdivisie 2018 2019 2 Wim Simons
Foto: Wim Simons

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×