Het werd een heerlijke zondagmiddag in een bomvolle sporthal in Meijel. Op het programma: de Limburgse derby tussen Peelpush en Nering Bögel VC Weert. In de winterstop ging Peelpush op trainingskamp naar Milaan, dus aan de voorbereiding kon het niet liggen. In een geweldige ambiance won de thuisploeg met 3-1.

Alle ingrediënten voor een spannende derby waren aanwezig. Een bomvolle sporthal, live radioverslag, een derby met speelsters bij Nering Bögel VC Weert die jarenlang in Meijel speelden en ook nog eens de wetenschap dat de winnaar nog aansluiting houdt om de kampioenspoule te bereiken. Er werd dan ook een felle strijd verwacht.

Weert had al een wedstrijd gespeeld in 2018 en dat leveren een mooie overwinning op tegen het Talentteam. Peelpush begon 2018 met een heus trainingskamp in Milaan als voorbereiding op de derby en de tweede helft van het seizoen. De Meijelse sporthal was al in geen jaren meer zo vol geweest. Beide supporterskampen zorgden voor veel sfeer.

In de eerste set kwam Peelpush heel fel uit de startblokken en overrompelde Weert volledig met servicedruk en sterk spel: 25-12. Maar Weert liet zich niet uit het veld slaan, ondanks die harde klap in de eerste set. Weert had veel gewisseld in de eerste set en begon dan ook met een sterk aangepaste basis aan de tweede set. Ze gingen veel meer knokken voor elke bal en daarmee forceerde ze fouten bij de thuisploeg. Dat levert de setwinst op: 23-25.

Peelpush trekt door in de derde set en Weert blijft het antwoord schuldig op de servicedruk. Ook het enthousiasme van de jonge selectie van Peelpush werkt aanstekelijk, het publiek gaat daar vol in mee. Het fanatieke spel levert de winst op: 25-18. En in de vierde set houdt Peelpush de regie in handen.

Het gaat nog overtuigender met een aantal kill-blocks en sensationele reddingen. Het publiek geniet van de lange rally’s, die bijna elke keer gewonnen worden door de thuisploeg: 25-16. De Limburgse derby zorgen voor reclame voor de sport, een uitverkocht huis en een spectaculaire wedstrijd.

Uitslagen eredivisie dames:

Peelpush - Nering Bögel VC Weert 3-1 (25-12, 23-25, 25-18, 25-16)
Eurosped - Flynth FAST 3-1 (25-18, 25-22, 23-25, 25-17)
Coolen-Alterno - Talent Team Papendal/Arnhem 2-3 (25-17, 20-25, 25-17, 14-25, 13-15)
Springendal/Set-Up'65 - Regio Zwolle Volleybal 1-3 (21-25, 22-25, 25-23, 20-25)
Sliedrecht Sport - VC Sneek 3-0 (27-25, 25-18, 25-17)