Beachvolleybal Team Nederland

Penninga en Van Steenis plaatsen zich voor Satellite Göteborg

Ruben Penninga en Tom van Steenis hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de CEV Satellite in Göteborg. In het kwalificatietoernooi speelden de mannen van Beachvolleybal Team Nederland tegen de Cyprioten Liotatis en Savvidis. Ze wonnen overtuigend met 2-0. Vrijdag start het hoofdtoernooi in Zweden, ook Dirk Boehle en Steven van de Velde komen in actie.

Penninga en Van Steenis moesten in het kwalificatietoernooi een ticket voor de poulefase afdwingen. Dat deden de BTN-mannen op zeer overtuigende wijze. De Cyprioten Liotatis en Savvidis waren volledig kansloos. De Nederlanders wonnen met sterk spel en binnen een half uurtje met 21-10 en 21-10. Daarmee plaatsten ze zich voor het hoofdtoernooi van de CEV Satellite.

Het hoofdtoernooi start vrijdag met vier poules. Penninga en Van Steenis zitten in poule A net als het andere Nederlandse duo, Boehle/Van de Velde. De BTN-mannen starten met een wedstrijd tegen het Noorse team Retterholt/Solhaug.

Boehle en Van de Velde beginnen met een duel tegen de lokale Zweedse helden Tholse en Molin. Mochten beide Nederlandse teams de eerste poulewedstrijd winnen, spelen ze vrijdagavond tegen elkaar om de poulewinst.

Programma CEV Satellite in Göteborg

15.00 uur: Penninga/Van Steenis - Retterholt/Solhaug (Noo)
15.50 uur: Boehle/Van de Velde - Tholse/Molin (Zwe)

19.10 uur: Winnaars tegen elkaar

Bij een nederlaag wordt er zaterdagochtend gespeeld voor de derde plek in de poule.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×