Beachvolleybal Team Nederland

Penninga/Van Steenis en Boehle/Van de Velde naar tweede ronde

De twee Nederlandse beachvolleybalteams doen het goed op de Qinzhou Open in China. Tom van Steenis en Ruben Penninga van Beachvolleybal Team Nederland wonnen van Canada en staan morgen in de tweede ronde. Ook Dirk Boehle en Steven van de Velde bereikten de tweede ronde, ze waren te sterk voor Duitsland.

Tom van Steenis en Ruben Penninga speelden in de eerste ronde vanmiddag tegen het Canadese team Plantinga/Nusbaum. In de eerste set speelden de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN), die sinds kort een duo vormen, erg sterk. Met goed serveren en een prima side-out gaven ze de tegenstander niet de kans om in de wedstrijd te komen: 21-15.

Maar in de tweede set liep het minder bij de Oranje-mannen en gingen Plantinga en Nusbaum sterker spelen. Het ging lang gelijk op, maar Canada sloeg toe in de slotfase: 19-21. De beslissende derde set werd erg spannend. Het toernooi wordt met 'single-elimination' gespeeld, dus bij een nederlaag zit het er meteen op in China. Van Steenis en Penninga hielden het hoofd koel en wisten met 15-13 te winnen. Morgen staan de BTN-mannen in de tweede ronde tegenover de Duitsers Ehlers en Schümann. 

Dirk Boehle en Steven van de Velde speelden een sterke partij tegen de Duitsers Thole en Walkenhorst. In de eerste set waren de Nederlanders de baas, Van de Velde was blokkerend erg dominerend en zijn maatje redde veel ballen in het achterveld. Dat leverde de setwinst op: 21-15. In de tweede set was het meer een strijd, maar ook nu maakten Boehle en Van de Velde de belangrijke punten af en wonnen met 21-19.

Het enthousiaste en ambitieuze Nederlandse duo staat morgen in de tweede ronde tegenover de lokale helden, het Chinese team Li Zhuoxin/Ch. W. Zhou. 

Van Steenis En Penninga China

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×