Pharmafilter US Dames 1 naar Eredivisie

Pharmafilter US Dames 1 naar Eredivisie

De Nevobo heeft het bestuur van US Volleybal uit Amsterdam vrijdag geïnformeerd dat de licentieaanvraag voor de Eredivisie voor het seizoen 2018-2019 is goedgekeurd. Het expertpanel van de Nevobo heeft een positief advies afgegeven voor de promotie. Hiermee komt er voor het eerst sinds vijftig jaar weer een Amsterdams damesvolleybalteam uit op het hoogste landelijke niveau.

De volleybalbond complimenteerde US Volleybal met de wijze waarop in een tijdsbestek van twee weken de licentieaanvraag is ingediend, alsmede met de energie en betrokkenheid die de aanvraag uitstraalde.

Nering Bögel VC Weert, dat zich afgelopen seizoen handhaafde in de Eredivisie, kreeg geen licentie toegewezen. De nummer twee van de Topdivisie, OBEG Donitas, werd benaderd om de vrijgekomen plek in de Eredivisie in te nemen. Toen Donitas liet weten hier vanaf te zien werd Pharmafilter US benaderd. De club uit Amsterdam diende met succes een licentieaanvraag in en speelt dus in het seizoen 2018-2019 in de Eredivisie.

‘Een spannende reis’

Het bestuur, de speelsters en de begeleiding van Pharmafilter US Dames 1 zijn bijzonder verheugd dat ze deze sportieve stap kunnen maken. Hoofdcoach Frank van Rooijen: “Het zal een spannende reis worden voor deze groep dames, die op een enkeling na geen eredivisie-ervaring heeft. Ik geloof echter in de potentie van de groep. Dat geloof is ook aanwezig bij onze hoofdsponsor Pharmafilter en onze partners Hot ITem, Nedflex en Juraysse Fleurs. Zij hebben zich de afgelopen twee weken aan deze ambitie gecommitteerd, en zonder hen hadden we deze stap niet kunnen maken. Het Universitair Sportcentrum heeft ook aangegeven te willen faciliteren.”

Eerste thuiswedstrijd: 6 oktober

De eerste thuiswedstrijd van Pharmafilter US Dames 1 is op zaterdag 6 oktober om 20.00 uur, hoogstwaarschijnlijk tegen landskampioen Sliedrecht Sport. Toegang tot de thuiswedstrijden is gratis. Pharmafilter US Dames 1 speelt haar wedstrijden in sporthal Amstelcampus, Tweede Boerhaavestraat 10 (100 meter van metrohalte Weesperplein).

Foto: Selectie Pharmafilter US van seizoen 2017-2018

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×