Pittige loting Nederlandse teams in Europa Cups

Pittige loting Nederlandse teams in Europa Cups

In Luxemburg werd vanmiddag geloot voor de drie Europese bekercompetities van seizoen 2019-2020: de Champions League (zonder Nederlandse teams), de CEV Cup en de Challenge Cup. Er staan een paar prachtige affiches op het programma in december, want onze twee landskampioenen treffen topteams uit België en Duitsland.

De landskampioen bij de heren, Active Living Orion, besloot wegens het financiële plaatje niet aan de Champions League deel te nemen, maar voor de Europese strijd te gaan in de CEV Cup. Daarin werd de Doetinchemse ploeg bij de loting voor de CEV Cup gekoppeld aan Lindemans Aalst, de nummer 3 van België. Interessant detail: international Twan Wiltenburg stapt deze zomer van Orion over naar Aalst.  

Ook Draisma Dynamo doet mee in de strijd om de CEV Cup. De Apeldoornse ploeg treft een verliezend team uit de voorronde van de Champions League. Dat wordt het Engelse IBB Polonia of Mladost Zagreb uit Kroatië.  De Europese wedstrijden worden in december gespeeld. Beide teams spelen eerst thuis en dan uit.

De dames van Sliedrecht Sport komen uiteraard weer Europees in actie. Ze hebben ook te maken met een pittige loting, want in de CEV Cup treffen ze de Duitse bekerwinnaar: SSC Palmberg Schwerin. Die ploeg werd dit seizoen met de Nederlandse internationals Tessa Polder en Britt Bongaers tweede in de ijzersterke Duitse Bundesliga. 

Challenge Cup

De heren van Nedmag Lycurgus komen in actie op het derde Europese niveau: de CEV Challenge Cup. De Groningers moeten in de zestiende finale naar Oostenrijk of naar Hongarije. Ze treffen dan eerst uit de winnaar van de tweede ronde tussen Fino Kaposvar en UVC Weberzeile Ried om een week later de return in Groningen te spelen.


Foto: Hans van Dijk

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×