Drie dagen na de door Amysoft Lycurgus gewonnen bekerfinale staan de Groningers en Draisma Dynamo weer tegenover elkaar in de strijd voor de volgende hoofdprijs van dit seizoen: het landskampioenschap. Afgelopen zondag wist Lycurgus in vier sets te winnen, hoe liggen de verhoudingen als ze vanavond het strijdperk betreden in de Draisma Dynamo Arena in Apeldoorn?

20.00 uur Draisma Dynamo – Amysoft Lycurgus
Het is de eerste van mogelijk drie ontmoetingen tussen de twee beste teams van de door corona aangepaste Eredivisie. Draisma Dynamo is de winnaar van de reguliere competitie en eindigde ook bovenaan de kampioenspoule. Toch is er waarschijnlijk niet te spreken van een favorietenrol, want de laatste twee ontmoetingen tussen beide teams de richting van Lycurgus op zijn gevallen.

Vier keer troffen beide teams elkaar dit seizoen. Op 1 januari en 13 maart won Dynamo, beide keren met 3-1. Op 27 maart was Lycurgus in vijf sets de betere en in de bekerfinale van 18 april verliet Lycurgus het veld als overwinnaar met 3-1.

De finaleserie wordt gespeeld om twee gewonnen wedstrijden. Dat betekent dat aanstaande zaterdag om 14.00 uur in Groningen de beslissing al kan vallen. Welk team zet zichzelf vanavond op pole position? Kijk live mee op volleybal.nl!

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn