DELA EK Beach

Poule A: Duitse dames topfavorieten in Apeldoorn

32 vrouwenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule A: de grote favoriet in poule A en misschien ook wel voor de Europese titel is het Duitse team Chantal Laboureur / Julia Sude. Zij gaan het op het Marktplein in Apeldoorn opnemen tegen Kolosinska/Kociolek (POL), Liliana/Elsa (SPA) en Menegatti/Giombini (ITA).

Vorig jaar veroverde het Duitse duo nog brons op het EK Beachvolleybal in Letland. Dit jaar willen Laboureur en Sude, die de Europese ranglijst aanvoeren, de Europese titel voor het vierde jaar op rij naar Duitsland brengen. Hun landgenoten Ludwig/Walkenhorst (2015, 2016) en Glenzke/Großner (2017) die de laatste 3 jaar de titel naar Duitsland brachten, zijn er dit jaar niet bij. Laura Ludwig is in blijde verwachting terwijl Kira Walkenhorst aan het herstellen is van een schouderoperatie. De winnaars van vorig jaar, Glenzke/Großner, zijn niet in staat hun titel te verdedigen omdat Nadja Glenzke gestopt is met topbeachvolleybal. Op het Marktplein in Apeldoorn, waar op 15 juli de openingswedstrijd van het DELA EK Beachvolleybal gespeeld wordt, moeten Laboureur en Sude daarom nu de favorietenrol waarmaken.

Tip: op dinsdag 17 juli om 12:00 uur nemen de aan elkaar gewaagde teams Kolosinska/Kociolek en Liliana/Elsa het tegen elkaar op in Apeldoorn op het Marktplein. 

Het Poolse en Spaanse team ontlopen elkaar niet veel, zij staan respectievelijk 20ste en 28ste op de Europese rangelijst. Zij gaan waarschijnlijk strijden om de plaatsen 2 en 3, die recht geven op een plek in de eliminatieronde. Wel moeten ze opletten dat ze zich niet laten verassen door het Italiaanse duo Menegatti/Giombini, die weliswaar 67ste staan op de Europese ranglijst maar zeker iets willen laten zien als enige deelnemende Italiaanse vrouwenteam. Bovendien weet Marta Menegatti al hoe het is om Europees kampioen te worden. 7 jaar geleden was ze als 20-jarige samen met Greta Cicolari al eens de beste op het Europees kampioenschap in Noorwegen. 

Mis niets van deze spannende poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Apeldoorn 

Bekijk het programma van Poule A 

Voor meer informatie in het Duits over Duitse beachvolleyballers ga naar beach-volleyball.de


Pool A W Website Artikel

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×