DELA EK Beach

Poule A mannen: Drievoudig Europees kampioen in Utrecht

32 mannenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule A, waarin drievoudig Europees kampioen en de grote favorieten voor de Europese titel Paolo Nicolai / Daniele Lupo geloot zijn. Op de Neude in Utrecht nemen de Italianen het op tegen Perusic/Schweiner (TSJ), Beeler/Krattiger (ZWI) en Kolaric/Basta (SER).

Sinds 2011 vormen Nicolai en Lupo een team. Ze hebben een indrukwekkend palmares opgebouwd sinds die tijd. Al 3 keer wisten ze zich te kronen tot het beste team van Europa. In 2014 waren ze voor het eerst de beste toen het EK in eigen land georganiseerd werd. Ook in 2016 waren ze de beste en vorig jaar, toen het toernooi in Letland plaatsvond, schakelden ze Brouwer/Meeuwsen uit in de halve finale om vervolgens de Letten Samoilovs/Smedins een pijnlijk verlies in eigen land toe te brengen. Ook wonnen ze Olympisch zilver in Rio de Janeiro (2016). Dit seizoen lieten ze ook al van zich spreken; op de World Tour major van Fort Lauderdale werden de aanvoerders van de Europese ranglijst 2e.

Men Poola Website

De Italianen moeten wel eerst afrekenen met het Zwitserse duo Beeler/Krattiger, dat tot nu toe een prima seizoen draait. Op de World Tour wedstrijd van Itapema beach, waar bijna de gehele wereldtop aanwezig was, behaalden de Zwitsers een knappe 5e plaats. Ze trokken deze goede vorm door en wonnen 2 weken later de Coop Beach Tour in eigen land. Het duo wordt tot de outsiders voor een medaille gerekend. Wie dat misschien ook wel zijn, is het Tsjechische duo Perusic/Schweiner. Ook zij hebben zich dit seizoen al laten zien op de World Tour. Op het sterk bezette toernooi van Xiamen (China) liet het jonge duo de rest van de wereld kennis met ze maken door een 5e plaats te behalen. In de World Tour van Mersin wisten ze zelfs de finale te bereiken, maar deze werd verloren. 

Een zware poule dus voor de Serviërs Kolaric/Basta, die na een onderbreking van een jaar sinds dit jaar weer samen spelen. Kan het duo dat 46ste staat op de Europese ranking zorgen voor een stunt op de Neude?

Mis niks van deze spannend poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Utrecht.

Bekijk het programma van poule A  

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×