Poule B mannen: Brouwer/Meeuwsen tegen Belgische vrienden Koekelkoren/van Walle in Den Haag

Poule B mannen: Brouwer/Meeuwsen tegen Belgische vrienden Koekelkoren/van Walle in Den Haag

32 mannenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule B bij de mannen waarin de Nederlandse favorieten voor de Europese titel, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, het gaan opnemen tegen Oosterburen Böckermann/Flüggen, Zuiderburen Koekelkoren/van Walle en de Turken Giginoglu/Gögtepe.

Opnieuw staan Brouwer/Meeuwsen tegenover de Belgen Koekelkoren/van Walle op een EK Beachvolleybal. Vorig jaar tijdens het EK in Letland zaten de teams ook bij elkaar in de poule en later in het toernooi speelden ze de wedstrijd om de bronzen medaille tegen elkaar. Beide wedstrijden wisten de Nederlanders te winnen (2-0, 2-1). Regelmatig komen de Belgen naar de Sportcampus Zuiderpark om er te trainen met de Nederlandse teams, dus ook met Brouwer/Meeuwsen. De teams kennen elkaar dus door en door. Deze zomer zullen de nummer 3 en de nummer 4 van vorig jaar elkaar dus weer treffen op de Sportcampus Zuiderpark, alleen staat er nu een stuk meer op het spel dan tijdens de trainingwedstrijden die ze met elkaar spelen.

Tip: op woensdag 18 juli om 19:30 uur is de clash tussen de twee teams die elkaar door en door kennen: Brouwer/Meeuwsen vs. Koekelkoren/van Walle.

Team Brouwer/Meeuwsen maakt tot nu toe een ijzersterk seizoen door op de World Tour. Het duo, dat al sinds 2011 samen speelt, was dit seizoen al drie keer de beste: in Doha, in Aalsmeer en op de World Tour van Huntington Beach. In Californië waren ze zelfs het eerste Europese team sinds 1996 dat een toernooi in de Verenigde Staten wist te winnen. Het doel is dan ook niets minder dan goud op het DELA EK Beachvolleybal voor het Nederlandse topteam, dat in 2013 al eens wereldkampioen werd en in 2016 een bronzen medaille won op de Olympische Spelen.

Koekelkoren/van Walle kennen ook de Duitser Böckermann nog van de editie van vorig jaar. In de eliminatieronde versloegen ze de Duitser met zijn toenmalige partner Harms met 2-0. Böckermann gaat samen met zijn huidige partner Flüggen proberen om de Belgen dit jaar wel te verslaan. Beide teams beleven tot nu toe nog niet hun beste seizoen maar hebben in het verleden wel al laten zien tot de Europese top te behoren. Het belooft een interessante strijd te worden tussen deze landen, wie kan er pieken op het juiste moment? Misschien zorgen de Turken Giginoglu/Gögtepe, die 71ste staan op de Europese ranking, wel voor een verrassing.

Mis niets van deze spannende poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Den Haag
Bekijk het programma van poule B

Poolb Mannen 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×