DELA EK Beach

Poule C vrouwen: Zwitsers topteam en Sinnema/Bloem in Den Haag

32 vrouwenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule C waarin de Zwitserse favorieten voor een medaille Heidrich/Vergé-Dépré het opnemen tegen thuisfavorieten Sinnema/Bloem, hun landgenoten Eiholzer/Steinemann en tegen Davidova/Shchypkova (UKR).

Heidrich en Vergé-Dépré zijn één van de favorieten voor het eremetaal. Het team, dat slechtst twee deelnemende teams voor zich moet dulden op de Europese ranglijst, heeft dan ook als doelstelling om een medaille te winnen. Onlangs onderstreepte het duo hun kandidaatschap voor de Europese titel nog maar eens door zilver te pakken en het beste Europese team te zijn op de 4* World Tour van Itapema in Brazilie. In de poule nemen ze het op tegen thuisfavorieten Jolien Sinnema & Laura Bloem.

Sinnema, die vorig jaar samen met Joy Stubbe deelnam aan het EK in Letland, komt oude bekenden tegen op het DELA EK Beachvolleybal. Op het EK in Letland zat ze namelijk ook al in de poule bij Heidrich/Vergé-Dépré. Destijds verloor ze samen met Stubbe de poulewedstrijd met 2-1. Later in het toernooi, in de eliminatieronde, werd er wel gewonnen van het Oekraïense duo Davidova/Shchypkova dat ze ook dit jaar weer tegen gaat komen op het EK. Sinds dit seizoen speelt Sinnema samen met Laura Bloem. Het duo, dat de Sportcampus Zuiderpark als trainingsbasis heeft, hoopt op vertrouwde grond optimaal te presteren voor het thuispubliek.

Tip: op woensdag 18 juli om 12:00 uur spelen favorieten Heidrich/Vergé-Dépré tegen de Nederlanders Sinnema/Bloem de eerste wedstrijd van de dag op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Het belooft een spannende strijd om de plaatsen voor de volgende ronde te worden, want naast topfavorieten Heidrich/Vergé-Dépré kan er gezegd worden dat de andere teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Het beste resultaat dit seizoen van Davidova/Shchypkova, Sinnema/Bloem en Eiholzer/Steinemann is bij alle drie de teams een plek in de kwartfinale op de 3* World Tour van Mersin.

Mis niets van deze spannende poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Den Haag
Bekijk het programma van poule C

Poolc Den Haag 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×